Cum se elimină metalele grele din corp

-


Trăim într-un mediu poluat, iar metalele grele se înscriu și ele în lista poluanților (mercur, aluminiu, bismut, taliu, plumb, cadmiu sau arsenic).

Metalele grele pot proveni din diferite surse: alimente, fumuri industriale, gaze eșapament, pesticide, produse de curățenie, vase de aluminiu, medicamente, produse cosmetice, benzină, tutun. Acestea pot ajunge în organism prin ingestie, inhalare, absorbție la nivelul pielii.

Sunt mai expuse persoanele care trăiesc în orașe mari, poluate, sau cele care lucrează în industria chimică.

Simptomatologia este nespecifică : oboseală cronică, alergii, dureri musculare și articulare, dureri cap și amețeli, tulburări digestive, acnee, gust metalic în gură.

În cazul copiilor, pot apărea tulburări de comportament, diminuarea capacităților de învățare, ADHD.

Pe termen lung, acumularea lor poate provoca scăderea imunității (cu apariția de infecții, inflamație, cancer), tulburări neurologice (Alzheimer, ADHD, autism, tulburare bipolară, agresivitate, anxietate, depresie).

Pentru eliminarea metalelor grele din organism se utilizează terapia cu agenți chelatori, numai sub supraveghere medicală strictă.

În plus, există alimente care ajută la eliminarea mai rapidă a acestor metale toxice din organism: pătrunjel, coriandru, oregano, crucifere (varză, broccoli, conopidă), pectină (mere verzi, sfeclă, morcovi, pere, struguri), usturoi, ceapă, sucul de lămâie, lime, grapefruit, germeni de grâu, germeni de broccoli, germeni de orz, semințe de in și de psyllium,

O cură de aproximativ 30 zile cu zeolit, spirulină, chlorella, pulbere sau suc de orz verde, germeni de grâu, germeni de broccoli, germeni de orz este mai mult decât benefică, ajută la eliminarae metaleleor grele din organism și la menținerea stării de sănătate.

Dr. Ruxandra Constantina

Medic specialist apifitoterapie


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.