Cum se spune „șulfă” în maghiară?

-


UDMR a aruncat o bombă înainte de alegerile de duminică: cică își pregătește divorțul de PSD și ALDE, evident din prea multă iubire față de propriul electorat.

Se pare că liderii UDMR s-au reunit pentru a discuta o elegantă și „eroică” ieșire din borșul cu PSD, totul pentru a mai spera la un 5% la viitoarele alegere. Aș aprecia conceptul de karma cu mult mai mult dacă UDMR-ul ar divorța de PSD, mânjindu-și imaginea și față de ei (nu doar față de opoziție), ca mai apoi să nu atingă pragul atât de util să țină partidul în viață.
O, dulce răzbunare.

Oricum, dacă e să fim sinceri, UDMR n-a reușit să facă mai nimic pentru comunitatea pe care, cică, o reprezintă. A fost mai mereu în cele mai puternice alianțe și secuimea s-a dezvoltat în ciuda acestui fapt, nu datorită.

PSD-ul o să resimtă masiv plecarea amantei perfecte. Acel 6-7% pe care-l aduna mereu UDMR-ul ajuta nesperat. Acum ce o să facă Dragnea&Co. În politică n-a apărut încă o linie fierbinte care să-ți faciliteze o relație de fațadă. UDMR-ul a încercat să se apropie de această linie, dar instinctul de conservare a blocat câteva ieșiri în decor.
Cel mai probabil ALDE o să susțină ambele roluri. Casnică și amantă. E posibil să fie prea solicitant și mironosița photoshopată de la conducere să nu reziste. Dar va încerca pentru că cine altfel s-o facă și cine să-i mai accepte. Poate PNL-ul într-o altă rătăcire. Că au mai avut.

Indiferent de ce face UDMR până la alegeri trag speranțe că alegătorii lor și-au dat seama, ani de zile mai târziu, care e aluatul partidului pe care l-au tot ajutat să stea ca un petec prin cele mai sinistre alianțe ale istoriei. Poate că e timpul să-i cruțe suferința și să-l lase să cadă precum copacii din păduri. Ăia tăiați de… n-are rost.

Îmi imaginez că e un proces psihologic foarte dificil să conștientizezi că cei care se dau din tabăra ta (etnică) sunt, de fapt, niște nimicuri. E valabil pentru toți locuitorii din interiorul acestei țări. E ca și cum ți-ai critica părinții, ori cei mai apropiați prieteni. De parcă ai recunoaște că ești ca ei.
Dar trag speranțe că oamenii s-au plictisit de tot felul de prefăcuți.

Nu mai purtați de grija PSD-ului, ajutând tot felul de partide de companie. E plină centura politică. Să le dăm o șansă și altora să iasă la rampă.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.