Cum spui „Rămas bun”?

-


Cum spui „Rămas bun”? Nu cred că există sentiment mai stupid decât acela de gol. Indiferent care este cauza, atunci când te simţi gol pe interior, ai senzaţia că trăieşti un coşmar. Mărturisesc, am trăit de câteva ori senzaţia asta de impotenţă a sufletului. Şi doare, al naibii de tare!

Expozeul asta nu e de natură să nască deprimarea sau neputinţa, doar că uneori suferinţa mărturisită trece mai ușor. Stăteam şi mă gândeam în aceste zile, după ce am pierdut o pisica dragă, cât de greu este să îţi iei ” la revedere”. Unii o să spună că nu ai cum să suferi atât de mult pentru un animal de companie. Greşit! Oamenii sunt făcuţi să îşi lege sufletul prin afecţiune! Ne legăm sufleteşte de oameni sau ne indreptam dragostea spre animalele de companie.
Uneori,  ele sunt mult mai sincere! Abia atunci când găseşti în sufletul tău puterea de a strânge în braţe un câine sau o pisica, abia atunci înţelegi că dragostea nu are traducere, ea vine, te mângâie  şi stă. Şi poate cel mai stupid gol din suflet este atunci când nu mai apuci să îţi iei la revedere. Mai ales dacă e vorba de un pui drag, care ţi-a umplut inima de bucurie.

Lecţia pe care o învăţăm? Spune că iubeşti şi bucură-te de momentele pe care încă le mai ai. Viaţa asta are un fel tare parşiv de a ne pune în garda. Se joacă cu noi, ne flutură pe la nas sentimente şi mai apoi ne ia totul. Şi noi rămânem tăcuţi şi resemnaţi, aşteptând zile mai bune. Acum am să va povestesc puţin despre „primăvară” care a decis să ne părăsească.

O chema Haru ( în japoneză- Primăvară) şi era probabil cea mai frumoasă pisica neagră pe care am văzut-o în viaţa mea.

 

Citește articolul complet pe: emmazeicescu.ro


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *