Cum sunt furați românii la rambursarea creditului. Soluții

-


Reechilibrarea graficului de rambursare înseamnă ca dobânda să fie în procent rezonabil și nu 90% dobândă și 10% principal.

 

MODIFICAREA IMPUTĂRII PLĂȚILOR ÎN GRAFICUL DE RAMBURSARE POATE SĂ REDUCĂ SOLDUL CREDITULUI ȘI CU 40%. ROMÂNII AU FOST ATRAȘI ÎN ACEASTĂ CAPCANĂ NUMITĂ „CONTRACT DE CREDIT”, PE CARE L-AU SEMNAT ȘI FĂRĂ SĂ ȘTIE CUM ARATĂ DE FAPT PLANUL DE RAMBURSARE, S-AU ARUNCAT ÎNTR-UN VORTEX DE PÂNĂ LA 30-40 DE ANI, DURATA DE MATURITATE A CONTRACTULUI DE CREDIT.

Băncile au profitat și au aruncat tot riscul contractul în brațele imprumutatului. începând de la riscul valutar până la riscul contractual.

Băncile au lucrat împotriva clienților și acest lucru este de netăgăduit. Vedeți cum ați fost furați, fără măcar să știți!

Atenție – formularul de adaptare a graficului de rambursare se aplică oricărui tip de credit fie că este în Euro, Chf sau Lei.

Absolut toate contractele de credit semnate în 2006, 2007, 2008 și chiar și cele semnate în anii următori au această problemă – aceeași metodă de rambursare – plata ratelor descrescătoare.

Este legal că banca să perceapă rate descrescătoare? Care este limita unde se poate vorbi de clauză de rambursare ca având caracter abuziv?  Cum se calculează rambursarea creditului în rate descrescătoare?

Ratele descrescătoare nu sunt ilegale, însă în condițiile în care raportul dintre principal și dobânda este TOTAL disproporționat, atunci ele se pot încadra în noțiunea de clauze abuzive.

Dăm un exemplu prin care se arată cum ar trebui să arate o rată descrescătoare NORMALĂ: În această situație, principalul se împarte în tranșe egale, rată lunară urmând a fi alcătuită dintr-o asemenea tranșă de principal și costurile aplicate banilor care au rămas de restituit băncii.

Chiar dacă la început suma de plata este cu aproximativ 20% mai mare decât în situația ratelor egale…Citiți continuarea pe indrumari-juridice.eu.

Av.dr. Adrian Cuculis


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.