Cum trăiesc copiii miliardarilor din industria tech

-


Părinții lor sunt unii dintre cei mai bogați oameni din lume, cu averi de zeci de miliarde de dolari. Deși familiile lor dețin cele mai cunoscute companii tech, ei au crescut departe de tehnologie.

Bill și Melinda Gates

Au trei copii: Jennifer, Rory și Phoebe. Milionarul a hotărât să ofere o mare parte din averea de 89 de miliarde de dolari unor asociații de caritate și a renunțat la crearea unor conturi cu multe zerouri pentru copiii lui, o decizie de care, spune el, „cei mici sunt mândri”.

Cel mai mare copil al lui Gates, Jennifer, este pasionată de echitație. Deși tatăl ei este unul dintre cei mai renumiți moguli tech din lume, ea a crescut cu acces limitat la tehnologie.

Cel mai mic copil al lui Gates, Phoebe, de 15 ani, este elevă la o școală privată ce costă în jur de 33.000 de dolari pe an, din Seattle. Singurul fiu al lui Gates, Rory, în vârstă de 18 ani, este un feminist convins.

Larry Ellison, cofondatorul Oracle

A fost căsătorit de patru ori. Are doi copii cu cea de-a treia soție, Barbara Boothe. În primii lor ani de viață, aceasta i-a crescut singură. Ellison i-a dat fiicei, Megan, un cadou de peste un milion de dolari când ea a împlinit vârsta de 25 de ani, bani din care aceasta a fondat o companie de producție de film, Annapurna Pictures. În prezent, Megan este unul dintre cei mai influenți producători independenți de film de la Hollywood.

Fratele ei, David, în vârstă de 34 de ani, este, de asemenea, un producător de film și fondator al Skydance Media, care este ”responsabilă” de mai multe blockbusteruri hollywoodiene. David deține, de asemenea, licență de zbor pe avioane comerciale.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos

Împreună cu soția sa, Mackenzie, are trei fii și o fiică ce ar fi adoptată din China. Când vine vorba de educarea celor mici, Mackenzie a declarat că a încercat o serie de strategii, precum „excursii în afara sezonului, lecții de gătit, de limbi străine și trimiterea lor la joacă alături de ceilalți copii din cartier”.

Anne Wojcicki, fondatorul companiei de genetică 23andMe

Are doi copii cu fostul soț, Serghei Brin, cofondatorul Google, care are o avere estimată la 47 de miliarde de dolari. Copiii, Benji, de 9 ani, și Chloe, de 6 ani, au fost învățați de mici să contribuie la treburile casnice și să nu dea mereu bani pentru tuns – mama lor fiind cea care se ocupă personal de coafura lor.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.