Cum tratăm corect virozele respiratorii

-


Virozele respiratorii cauzate de virusuri nu se tratează cu antibiotice şi este indicat să fie consultat medicul de familie dacă febra nu scade timp de trei zile. Antibioticul are eficiență numai atunci când cauza virozei este o bacterie. Singurul care prescrie şi decide ce tratament să urmăm nu este decât medicul.

 

Pentru ca viroza să nu se transforme într-o bronşită acută este necesar să urmăm un tratament cu antibiotice (prescris numai de medic) până la 10 zile, iar dacă se transformă în pneumonie se poate ajunge la circa 14 zile de tratament.

Pentru scăderea febrei este indicat să folosim  paracetamol şi medicamente care conţin ibuprofen. Acestea nu se recomandă persoanelor care suferă de ulcer, celor alergice la aspirină şi gravidelor.

De asemenea, sunt eficiente şi spray-urile nazale care conţin substanţe antiseptice şi picăturile pentru nas care au efect descongestionant, pastilele antitusive sau siropul de tuse.

Specialiştii mai recomandă ca la primele simptome de răceală aportul de vitamine (în special vitamina C) să fie suplimentat. Mai sunt recomandate şi inhalaţiile cu ceai de mentă şi busuioc pentru descongestionarea căilor respiratorii.

În tratamentul virozelor mai este necesar şu un aport de cel puţin doi litri de lichide pe zi. Acesta poate fi suplimentat cu ceaiuri calde şi cu supe de legume. De asemenea, pentru grăbirea recuperării sunt foarte importante repausul şi evitarea fumatului.

Citeşte şi:

Kovesi a atacat la CEDO revocarea din funcţia de şef al DNA

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.