Cum va arăta o zi din viața noastră în 2038

-


Peste 20 de ani, dispozitivele digitale ne vor ajuta să facem mai mult cu una dintre resursele noastre cele mai prețioase: timpul. Prin urmare, estimează specialiștii Tech, produsele precum asistenții digitali vor face, practic, treburile zilnice în locul nostru, exact ca un asistent real.

Asistentul tău digital va consulta agenda ta și va ”discuta” cu celelalte dispozitive electronice pentru a-ți planifica cea de-a doua zi în timp ce tu dormi.

Tehnologie similară îți va analiza ciclurile de somn și te va trezi exact în momentul în care te vei simți cel mai odihnit dintr-o perioadă de timp pe care tu o vei fi aprobat în prealabil.

În timp ce te vei pregăti pentru a merge la serviciu, un gadget îți va citi știrile zilei din toate domeniile de interes pentru tine.

Tot un dispozitiv electronic, sau chiar același cu oricare dintre cele de mai sus, îți va prezenta starea vremii, îți va spune care este programul tău din acea zi și-ți va sugera care este cel mai bun moment pentru a pleca de acasă, pe baza informațiilor din trafic.

Asistentul tău electronic va comanda mâncare pentru tine și va face cumpărăturile online pe care le planifici. De asemenea, va face rezervări la restaurant în locul tău.

La serviciu, sunt mari șanse ca prima întâlnire a zilei să fie cu echipă internațională și să fie ținută de la distanță. Înainte de a pleca la birou, îți vei pune o pereche de ochelari VR și-ți vei saluta colegii care vor apărea în fața ta într-o sală de ședințe virtuală. Cu o simplă cască, vei beneficia de traducere instantanee.

După întâlnire, asistentul tău virtual îți va oferi un rezumat al discuției.

Vei urca în mașina ta care se va conduce fără șofer. Vei pregăti o prezentare pentru ședință. În timp ce vei lucra la ea, asistentul tău tech îți va oferi informații suplimentare despre subiectul prezentării.

Tot acest dispozitiv va trimite e-mailuri dictate de tine.

De asemenea, îți va monitoriza continuu starea de sănătate și dacă va depista un motiv de ”îngrijorare”, va programa o vizita la medic pentru tine.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.