Cum vede Năstase criza din PSD: „Dragnea are o mare frustrare”

-


Fostul premier Adrian Năstase susține că tensiunile dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu ar putea fi generate din exteriorul partidului. În opinia sa, trebuie să ne uităm cui folosește această criză şi ce teme au fost acoperite din punct de vedere public.

”Ar trebui să ne uităm cui îi folosește cel mai mult această chestiune. Nu mai discutăm despre noaptea generalilor, despre arhiva SIPA. Nu vreau să fac scenarii, dar este posibil să există camarile, grupuri de interese care au destrămat leadership-ul PSD. Trebuie să vedem și cui folosește această situație”, a declarat Adrian Năstase, la România Tv.

Dacă ar fi fost în locul lui Sorin Grindeanu, mai spune Năstase, își dădea demisia după retragerea sprijinului politic.

”Eu dacă aș fi fost în locul lui Sorin Grindeanu îmi dădeam demisia, chiar dacă decizia partidului nu mi se părea corectă din diverse rațiuni (…) În urma unei astfel de demisii puteai să acționezi mai departe prin crearea unei mase critice, prin intermediul unui Congres, dar șunt convins că situația actuală nu face altceva decât să provoace o uriașă hemoragie. În orice variantă PSD este cel care pierde”, a mai spus Năstase.

Citeşte şi: Gorbaciovizarea PSD

Fostul lider al PSD susține că Liviu Dragnea are o mare frustrare, justificată, pentru că nu a putut să fie premier, dar consideră că inclusiv lipsa de comunicare cu premierul a condus la această situație.

”Acel proces incorect al lui Liviu Dragnea, un nou proces care este acum pe rol, un nou termen care vine acum generează o frustrare justificată și mulți nervi. Lipsa de comunicare între șeful partidului și șeful Guvernului, care evident a început după câteva luni să-și creeze propriul grup de interese care îi spuneau ”De ce îl asculți pe fraierul ăla de la partid?”. Toate aceste lucruri au condus la această poveste absurdă, care trebuie să aibă o anumită ieșire”, a mai precizat Adrian Năstase.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, intitulată ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”, a fost citită, duminică după-amiază, în plenul reunit al Parlamentului. La şedinţă au participat doar 216 parlamentari, de la PSD şi ALDE. Puterea are nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, dezbaterea şi votul moţiunii în plen fiind programate pentru miercuri, de la ora 11.00.

Citeşte şi: Grindeanu s-a consultat cu Iliescu

Ivan continuă să-l încolţească pe Dragnea: „Parlamentarii PSD sunt ameninţaţi”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *