Curtea Supremă a Israelului a respins candidatura în alegerile parlamentare a unui important lider extremist. ”Incită la ură împotriva populaţiei arabe din motive etnice şi naţionaliste”

-


Curtea Supremă a anunţat duminică seara invalidarea candidaturii la parlamentare a lui Michael Ben-Ari, liderul partidului de extremă dreaptă Otzma Yehudit (Forţa evreiască), acuzat de procurorul general al Israelului de „incitare la rasism” antiarab, potrivit AFP.

Controversata candidatură a lui Ben-Ari la alegerile de la 9 aprilie a fost aprobată la 6 martie de Comisia electorală, dar partidul de stânga Meretz (opoziţie) a sesizat Curtea Supremă pentru invalidarea acesteia.

În schimb, Comisia electorală a ignorat avizul procurorului general care pledase pentru descalificarea liderului de extremă dreapta. „Ben-Ari incită la ură împotriva populaţiei arabe din motive etnice şi naţionaliste”, a atenţionat printre altele procurorul general Avichai Mandelblit.

Michael Ben-Ari şi Itamar Ben Gvir, un alt militant al Otzma Yehudit, se prezintă pe lista a două partide naţionaliste religioase.

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu a îndemnat aceste două partide să îi accepte pe Michael Ben-Ari şi Itamar Ben Gvir pe lista lor, cu scopul de a consolida blocul de dreapta şi a putea forma o coaliţie de guvernământ după alegeri.

Itamar Ben Gvir, împotriva căruia a fost depus, de asemenea, un recurs la Curtea Supremă pentru invalidarea candidaturii sale, se va putea prezenta la alegeri, au decis magistraţii.

Citește și:

Bianca Andreescu a triumfat în finala de la Indian Wells. ”Este un moment devenit realitate, un rod al muncii mele de ani de zile”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.