Dacă aleșii sunt așa, vă imaginați cum sunt alegătorii?

-


E o vorbă din popor: „cine se aseamănă se adună”. Până acum de prea puține ori s-a demonstrat contrariul. Așa stă scris ca oamenii de aceeași factură să stea împreună.

Foto: Giurgiu-Tribune

A reînviat umorul ăla din anii `90 când un reporter mergea pe stradă și întreba concetățenii dacă au mâncat vreodată castaniete, ori dacă-și cunosc arborele ginecologic. De curând, un reporter Antena 1 s-a prezentat la Petre Nicolae (foto stânga), primarul din Ulmi, Giurgiu, cu o serie de întrebări dificile.

 

Alesul celor din Ulmi ne-a demonstrat că nu știe nimic despre istoria țării în care locuiește și suferă de un analfabetism acut neînțelegând miștouri precum „virusul gerunziu” și „bacterii pe nume conjuncții copulative”. Ce să mai, omul e la nivelul localității. Fără canalizare, fără apă, fără neuroni.

Cel mai probabil, într-un dialog cu el o să-ți spună că are „școala vieți” și el știe să dreagă chestii că-i om de ispravă. Nimic de contrazis aici, am văzut cu toții cum a încercat să mituiască jurnalistul cu 200 de euro la finalul jenantului interviu. Penibilul are un cost.

În Ulmi, Giurgiu, sunt terenuri de fotbal, tenis și acum se pun bazele unui mall rural, o vilă de neam prost în care primarul visează să aducă brandurile mari. N-au cu ce să se spele trupește concetățenii care l-au votat, dar să pună și ei o treanță de firmă peste transpirație.

Prima reacție când vedem astfel de specimene la TV e să ne enervăm pe săracul primar. Bietul de el n-are nici măcar o vină că-i deștept ca rama în care-și ține portretul. El e oglinda colectivului.

Știu că pe unii îi voi leza în mândria de urbe, că nu se simt reprezentați de penibilul pe care-l au la primărie, dar așa-i viața. Suntem ceea ce ne conduce. Firea îi reprezintă chiar și pe ăia care nu au votat cu ea. Firea e țoapa aia de la bloc pe care o tolerăm și căreia îi înghițim nesimțirile. Firea e ruda aia care nu știe ce e aia intimitate și-ți vine în vizită neanunțată, ca mai apoi să-ți spună cum să-ți decorezi casa. Firea și boss-ul din Ulmi reprezintă valori românești.

Suntem țăranii cu mall în fundul uliței fără canalizare.

Tot ce mai pot spera e că dacă au primit și alegătorii câte 200 de euro măcar n-au fost cheltuiți pe băutură la cârciuma de lângă mall-ul comunal. Sper.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.