Dacă soția mea ar posta tâmpenii pe Facebook?

- 1


Nu cunoști cu adevărat o persoană până n-o vezi pe Facebook. Oamenii te mint în față, mint sub patrafirul preotului la spovedanie și fabulează în jurnale, dar marea reușită a Facebook-ului e că a lăsat impresia că ești protejat dacă spui prostii. Nu știu cum, Zuckerberg e un geniu.

  Încerc de ceva timp să

fac un joc de imaginație. În această fantezie soția mea postează tâmpenii pe Facebook. N-are importanță că-i urmărită doar de rude și prietenii din liceu, ori de zeci de mii de oameni.

Într-o banală zi de toamnă văd pe profilul domniței mele că lansează un război total împotriva medicilor. Scrie apăsat că oncologii merită judecați pentru crimele lor împotriva bolnavilor. Nu reușesc să dau refresh paginii că-n secunda doi o văd împroșcând lături în vaccinuri, știință, medicină.

Mă gândesc s-o sun, dar realizez că-i mare, vaccinată (ironic) și se descurcă și singură.

Nebunia se-ngroașă

când gloanțele ei non-științifice lovesc tot ce e mai dovedit și analizat din istorie. Și oameni avizați îi sar în cap. Mă gândesc s-o protejez, dar s-o și ajut să-și rezolve dilemele. Nu pot nici una, nici cealaltă. Primesc palme din public, palme acasă.

Și nu că ar conta „vocea lumii”, dar contează „vocea rațiunii”.

În tot acest timp soția mea devine ambasadoarea unor păreri care și pe mine mă fac să transpir de rușine. Înghit caju cu polonicul și mă rușinez de ce aud.

Ceva nu-i bine.

În aventura asta fantezistă

nu știu cât mai pot continua cu o astfel de femeie. Oricât de mult o iubesc devine imposibil s-o înțeleg în zilele când mă freacă pe frunte cu flori de mușețel pentru a-mi vindeca o migrenă. E ridicol! Simt că toată lumea în jurul nostru evoluează, doar noi ne întoarcem la cules fructe și vânat animale. Exceptând că nu-i bine să vânez, așa că-mi dă un coșuleț, o frunză pentru zona inghinală și mă trimite în pădure după fragi și mure.

Sunt curios ce se va întâmpla cu biata mea soție dacă n-o ajut să iasă mai repede din spirala asta anormală. Poate mâine-poimâine mă trezesc la birou, asaltat de colegii amuzați de faptul că a mea soție tocmai a spus pe Facebook că planeta e plată și horoscopul e știință.

Drama bărbatului care iubește o conspiraționistă e de neegalat.

Citește și: Patru lucruri neștiute care ți se întâmplă în timpul zborului cu avionul

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

One thought on “Dacă soția mea ar posta tâmpenii pe Facebook?

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *