Galerie Foto. Mii de oameni la protestul din Piața Victoriei pentru apărarea justiției

-


Duminică, începând cu ora 18.00, în Piața Victoriei din Capitală câteva mii de români au venit pentru a protesta față de ordonanța de urgență care modifică legile justiției.

Manifestanții scandează lozinci precum: ”Fără penali”, ”Hoții stau la pușcărie în democrație”, ”Cinste lor, cinste magistraților”, ”Tu-dorel, demisia!”, ”Go, go, go, Dragnea la bulău!”, ”Liviu Dragnea nu uita, România nu-i a ta”. Mii de oameni au ieșit pe străzi și în marile orașe din țară: Cluj-Napoca, Constanța, Sibiu, Pitești, Arad, Galați, Timișoara, Bacău, Iași, Brașov, potrivit G4Media.

 

 

 

 

 

 

 

Stirea inițială

Protestul a fost anunțat de mișcările civice Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența. La protest vor participa și parlamentarii USR.

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, a anunțat, la rândul său, că duminică seara va fi prezent la protestul din Piața Victoriei și îndeamnă pe români să nu stea nepăsători acasă:

„Ne vedem mâine seară în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colț de țară“

Procurorii și judecătorii din București, Constanța, Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara, Piatra Neamț și Iași au protestat, vineri, față de modificările aduse prin OUG la legile justiției și au anunțat că își suspendă activitatea. Ei au atras atenția inclusiv asupra pericolului pe care îl reprezintă Secția Specială de investigarea a magistraților.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat, marți, după ședința de Guvern, că executivul a adoptat două ordonanțe de urgență în domeniul justiției: una în ce privește înființarea Parchetului European și a doua care modifică legile justiției. O modificare importantă anunțată de ministrul Toader permite și judecătorilor care au fost procurori să candideze la funcțiile de rang înalt din Parchetul General: procuror general, șef DIICOT, șef DNA sau adjuncții acestora. Interimatul pe funcțiile de conducere nu poate depăși 45 de zile, avizul pentru numirea în funcții se mută de la secția de procurori, ostilă guvernului, la plenul CSM, controlat de gruparea Savonea.

Citește și: Cine se află în spatele tragediei aviatice de la Tuzla

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.