Daea, „ţepuit” de Andronescu în chestiunea liceelor cu profil agricol? Bacalaureatul, un hop greu de trecut

-


Cele 58 de licee agricole care au fost preluate de oficialii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) crează probleme instituţiei în contextul în care numai 24% dintre absolvenţii acestora au reuşit să promoveze cu brio examenul de Bacalaureat.

Procentajul este cu mult sub media înregistrată la nivelul țării. Potrivit Ministerului Educației Naționale, rata de promovare la nivel național este de 75,5%. În două licee din cele 58 nu a promovat niciun candidat examenul de bacalaureat. În schimb, liceele cu bilanț pozitiv sunt: Colegiul Agricol „D. P. Barcianu” din Sibiu, Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut, județul Bacău, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” din Podul Iloaiei, județul Iași, și Liceul Tehnologic „Romulus Paraschivoiu” din Lovrin, județul Timiș.

Cei mai mulți elevi cu note peste 9 au fost la Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” din județul Iași, patru, și la Liceul Tehnologic „Romulus Paraschivoiu” din județul Timiș, unde trei candidați au promovat examenul de bacalaureat cu note mai mari de 9. Restul sunt de la alte 11 licee cu profil agricol.

 

Citeşte articolul complet pe fermierinromania.ro

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.