Dan Andronic face o nouă dezvăluire incendiară

-


Jurnalistul Dan Andronic, patronul publicației Evenimentul Zilei, face o nouă dezvăluire, după ce, tot în urma unei dezvăluiri privind alegerile prezindeţiale din 2009, Parchetul a deschis o anchetă in rem. De data aceasta, Andronic susţine că o cunoscută publicație ar fi „luat o grămadă de bani” de la fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

„Din ciclul „M-am săturat să ascult toate mitocăniile”, astăzi mă refer la cea a Catavencilor. Care mă atacă și dau și în EvZ, pe motiv de bani primiți de la Elena Udrea.

Răspunsul meu:

1. EvZ nu se compară cu Catavencu în materie de bani primiți de la Udrea. Din cauza faptului că academicienii i-au luat pe toți!
2. Între mine și Doru Bușcu, eu îl prefer pe Doru Bușcu în calitate de consultant politic. Nu numai al lui Udrea…
Dacă nu mă credeți, întrebați-o pe EU, o mai fi rămas ceva bărbăție în ea, că doar nu-i Geoană!
Uite așa iar vine vorba de D, S, O și A. Mai puțin O.
Am zis! 🙂

PS: poate n-am fost clar: am spus că AU luat o grămadă de bani de la Udrea”, a dezvăluit Andronic, pe o rețea de socializare.

În urmă cu câteva săptămâni jurnalistul Dan Andronic a scris pe Facebook că se va prezenta în faţa Parlamentului, în Comisia SRI sau în faţă vreunei alte comisii, dacă va fi chemat, pentru că va putea astfel să prezinte date pe care nu le-a dezvăluit până în acest moment cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

Întrucât am fost întrebat dacă mă voi prezenta pentru audieri în Parlament, vreau să dau pentru toată lumea următorul răspuns: nu am fost anunţat de audierea la Comisia SRI sau oricare altă comisie, iar acum sunt plecat din ţara. Dar sigur mă voi prezenta în faţa Parlamentului atunci când ajung în România. Mai ales că voi putea prezenta comisiei date pe care nu le-am dezvăluit în serial, existând posibilitatea ca până atunci să apară şi alte elemente”, a scris Dan Andronic pe Facebook.

În noaptea de după turul al doilea al prezidenţialelor, Gabriel Oprea i-ar fi spus să vină la locuinţa sa, pentru că are nevoie de el, iar acolo i-a găsit pe George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

“Am înţepenit. Acolo era Statul! În acel birou se găseau George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi încă o persoană înaltă pe care nu o cunoşteam. Voturile din diaspora. Aici, Florian Coldea avea multe date şi cifre, dar şi George Maior primea informaţii. Cred că, atât cât am stat eu acolo, Kovesi a primit cel puţin două telefoane la care a răspuns: „Da, domnule Preşedinte”. După care ieşea din încăpere şi continua discuţia. În mod evident, Kovesi era o parte importantă a grupului, înţelegeam din modul în care punea întrebările referitoare la acţiunile ce se pot întreprinde. Au rămas în acea încăpere Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea…Oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009”, a scris Andronic.

Dan Andronic a fost audiat recent la DNA, declarând că a fost citat într-un dosar mai vechi. Ulterior, DNA a anunţat că Dan Andronic, om de afaceri şi consultant politic, are calitatea de suspect, fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, pentru că în septembrie 2016, când a fost audiat în dosarul privind campania prezidenţială din 2009, a făcut declaraţii mincinoase despre banii încasaţi de firma sa pentru consultanţa politică acordată de el în campania electorale, acreditând ideea că persoanele inculpate în cauză nu au participat la săvârşirea faptelor de care sunt acuzate.

Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul Ferma Băneasa.

Citeşte şi: Crimă într-o agenţie de turism din Bucureşti


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *