UPDATE. Cioloş: „Lucrurile trebuie să se schimbe fundamental în ţară”

-


Alianţa USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianţei la prezidenţiale, iar pentru funcţia de premier l-au validat Dacian Cioloş, potrivit unui anunţ al Alianţei 2020.

 

Cele două partide au decis colaborarea într-o alianță politică ale cărei obiective asumate sunt câștigarea prezidențialelor, localelor și parlamentarelor.

„Obiectivul nostru este ca eu, în calitate de candidat al alianței USR-PLUS, să ajung în turul al doilea. Este o probabilitate evidentă că președintele Iohannis va fi celălalt candidat din turul al doilea, reprezentantul PNL. Pentru România va fi un semn de mare normalitate și însănătoșire să aibă opțiunea în turul doi între candidatul PNL și candidatul USR-PLUS”, a declarat Dan Barna, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, Dacian Cioloș, validat de alianța 2020 USR-PLUS pentru funcția de premier, dacă aceasta va câștiga alegerile, a afirmat că românii vor o schimbare, PSD fiind un partid nedemocratic.

„Românii așteaptă ca lucrurile să se schimbe în țară în mod fundamental și structural, nu doar peticeli pe ici pe colo. Ceea ce se întâmplă și se va întâmpla în lunile următoare va dovedi românilor că mobilizarea pe care au arătat-o la europarlamentare și la alegerile din ultimii trei ani de zile produce schimbări și în politica din România. Există șanse mari ca pentru prima dată în ultimii 15-20 ani să avem în turul doi al alegerilor prezidențiale candidați care provin din forțe democratice, pentru că PSD-ul din păcate nu îl putem considera o forță democratică, acolo e o forță de clan unde grupuri de interese acționează în comun și au luat ostatici, menținând zone de sărăcie. Lucrurile acestea trebuie să se termine în România”, a susținut Dacian Cioloș.

Potrivit acestuia, obiectivul alianței 2020 este „obținerea unei majorități în Parlament pentru a modifica Constituția și pentru a pune în aplicare programul de guvernare”.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.