Dan o arată cu degetul pe Kovesi pentru fuga lui Ghiță

-


Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni seară, la o emisiune TV, că nu înţelege de ce procurorul general al României face referire la Poliţie atunci când se vorbeşte despre fuga lui Sebastian Ghiţă, punctând că procurorul de caz are informaţii despre dosar. Sebastian Ghiță a fugit de sub ochii poliștilor care îl supravegheau la sfârșitul anului trecut, în prezent fiind dat în urmărire internațională.

„Doamna Kovesi ştie foarte bine ce trebuie să ştie despre acel dosar şi nu ştiu de ce tot direcţionează către Poliţie. Poliţiştii nu fac verificări în dosar fără să ştie procurorul. Poliţia nu acţionează independent în acest dosar. Procurorul este cel care dispune măsurile”, a subliniat Carmen Dan, la Antena 3.

Întrebată despre afirmaţiile făcute de Kovesi în ceea ce priveşte fuga lui Ghiţă, Carmen Dan a spus că ar trebui întrebat procurorul general al DNA despre aceste declaraţii.

„Cred că ar trebui s-o întrebăm pe doamna procuror-şef de ce face aceste afirmaţii. Eu vă spun că, în calitate de ministru, nu am acces la dosarul penal care este instrumentat de procuror. Dânsa, însă, cred că poate obţine toate informaţiile pe care, potrivit competenţelor, le poate pune la dispoziţie procurorul de caz. El este cel care dispune măsuri pentru poliţiştii care lucrează în dosar şi asta ştie doamna procuror şef foarte bine”, a adăugat Carmen Dan, subliniind că ar fi o imixtiune şi un abuz din partea ministrului de interne să solicite informaţii dintr-un dosar nefinalizat.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat că instituția pe care o conduce a luat măsuri de precauție cu privire la inculpatul Sebastian Ghiță, iar MAI ar trebui să dea socoteală despre pierderea din filaj și dispariția fostului deputat.

„Nu pot să vă confirm în acest moment niciun fel de informaţie. În acest caz noi am dispus măsura controlului judiciar, am instituit obligaţia de a nu părăsi ţara, am dispus efectuarea unei supravegheri operative. Toate aceste măsuri trebuiau implementate şi aduse la îndeplinire de către structurile MAI, răspunsul în acest moment trebuie să îl dea MAI, cum a reuşit să scape de filaj. Noi am luat măsuri de precauţie. Este o măsură dispusă de procurorul de caz pe baza informaţiilor pe care le avea”, a răspuns Laura Codruța Kovesi, întrebată în urmă cu câteva săptămâni dacă știe unde se află Sebastian Ghiță.

Citește și:

DEZVĂLUIRI.Celebra judecătoare Geanina Terceanu,despre relația cu Cristi Borcea:„A fost singură întâlnire la el acasă“


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *