Dăncilă a sărit în apărarea lui Dragnea în ciuda avertismentelor oficialilor europeni

-


Premierul Viorica Dăncilă i-a criticat miercuri pe toți partenerii României care au avertizat-o în ultimele zile să nu dea OUG-ul pentru modificarea Codurilor Penale, şi implicit pentru „albirea cazierului” lui Liviu Dragnea.

 

La fel de surprinsă am fost de declarațiile președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Cred că niciun decident politic nu poate solicita începerea sau închiderea unei anchete. Ni se cere să nu intervenim în actul de justiție, și mi se pare corect, dar oficialii europeni ne cer sa oprim anchete penale. Le spun clar că prim-ministrul nu a intervenit și nu va interveni niciodată în just”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, nu le va permite ambasadorilor să îi facă agenda.

Tot azi am văzut punctul de vedere a unui grup de ambasadori. Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților statelor lor, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda premierului și n-o să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, cum ambasadorii noștri în fiecare stat, fie membru UE sau stat terț, au respect pentru statul respectiv”, a adăugat Viorica Dăncilă.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.