Dăncilă ar vrea un magistrat în locul lui Birchall la Justiţie

-


Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă susţine că în urma revocării Anei Birchall din fruntea Ministerului Justiţiei, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi-ar dori ca acest minister să fie condus de către o persoană independentă.

 

 

„După cum ştiţi, conform deciziei Curţii Constituţionale, doamna Birchall a fost revocată din fruntea Ministerului Justiţiei”, a subliniat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebată dacă îşi doreşte un ministru independent la Justiţie, Dăncilă a răspuns afirmativ: „Mi-aş dori la Justiţie să avem un independent. După cum ştiţi, am propus-o pe doamna Dana Gîrbovan pentru că am crezut şi cred că justiţia trebuie să fie independentă şi că trebuie să fie un magistrat care să înţeleagă problemele, care să aibă relaţii cu toate asociaţiile de magistraţi. Nu am încă un nume, dar vom analiza”, a spus premierul.

Potrivit acesteia, Guvernul nu se va implica în justiţie.

„Am spus ceea ce am promis de la bun început. Guvernul României nu vrea să se implice în justiţie. Mi s-a cerut şi s-a votat la referendum să nu mai dăm ordonanţe de urgenţă pe justiţie, deci nu dăm nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Mai mult, eu cred că toate problemele care ţin de justiţie trebuie rezolvate de către magistraţi. Sunt cei mai în măsură, trebuie să găsească consens şi deciziile să vină în urma consensului găsit de magistraţi”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai spus că declarațiile făcute marți de Ana Birchall conform cărora Ministerul Justiţiei susţine desființarea Sectiei Speciale sunt „categoric părerile ei personale”

„Nu putem să ieșim în public cu păreri personale. Am discutat cu Ana Birchall, cum am discutat și cu restul miniștrilor. Afirmațiile Anei Birchall sunt afirmații personale. Nu vom da niciodată o OUG care să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, care să intervină în justiție”, a conchis Viorica Dăncilă.

Subiectul desființării Secţiei Speciale, relansat marți, după ședința CSM, a reaprins nemulțumirile liderilor PSD faţă de Ana Birchall, a cărei revocare din funcția de ministru al Justiției a fost votată în CEx al PSD în urmă cu o lună.

„Mai mulți colegi de-ai mei și Lia Olguța Vasilescu, și domnul Florin Iordache, dar și alți colegi din teritoriu s-au arătat extrem de nemulțumiți de ceea ce a zis doamna Birchall. Cel mai probabil, în CEX vor cere fie demiterea din funcția de ministru sau chiar excluderea ei din PSD”, a declarat, miercuri, deputatul Cătălin Rădulescu.

Citeşte şi:

Iohannis: „Decizia CCR nu schimbă cu nimic situaţia Guvernului Dăncilă”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.