UPDATE. Dăncilă nu se dezice de PSD: „Sunt mândră că sunt psd-istă”

-


Candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă a declarat, luni seara, la Palatul Parlamentului, că preşedintele Iohannis şi-a asumat rezultatele Preşedinţiei rotative şi „nu i-a felicitat pe cei care au muncit”.

Economia şi mediul de afaceri:

„În timpul deţinerii guvernării a PSD, România a avut a doua creştere economică din UE. Salariile medicilor au crecut.  De asemenea, au crescut salariile profesorilor, în justiţie s-au triplat. Preşedintele României s-a opus constant creşterii salariilor şi pensiilor. Nu a ţinut cont că sunt pensionari care trăiesc de la o pensie la alta”.

Educaţie:

„Nu a venit cu nimic concret”.

Sănătate:

„Am mărit salariile şi am dotat spitalele cu aparatură modernă. Iohannis a blocat rezidenţiatul”.

Agricultură:

„Am făcut programe pentru fermieri. Iohannis a blocat un ajutor de stat de 30 de milioane de lei pentru crescătorii de animale”.

Diaspora:

„Ce a făcut pentru români? Românii s-au săturat de lozinci. Am implementat programe în agricultură şi am facilitat votul pentru românii din diaspora. Am acordat suport în educaţie, prin acordarea de burse. Iohannis nu s-a deplasat nici măcar odată şi nu a făcut nimic pentru cei care au plecat din România”.

Aş vrea ca prin intermediul presei să răspundă la o serie de întrebări nu pentru şi pentru români:

Am să-l întreb de ce nu aţi făcut nimic în cei cinci ani de mandat? Cum v-aţi simţit când aţi primit salariul şi nu aţi făcut nimic pentru români?

A promis că va renunţa la imunitate.Îl întreb: De ce aţi minţit? Eu nu am avut nevoie de imunitate? De ce vă este frică? Nu cumva problemele cu justiţia vă sperie?

Nu am intrat în spaţiul Schengen şi puteaţi să vorbiţi cu şefii de stat care s-au opus.

Aţi jignit milioane de votanţi. Nu ştiu dacă ştiţi că românii nu trebuie jigniţi în funcţie de partid. Preşedintele României trebuie să fie al tuturor românilor. Credeţi că asta trebuie să fie atitudinea preşedintelui?

A spus că PSD trebuie să dispară. Cum explicaţi protocolul semnat în 2004 cu Adrian Năstase? Să înţelegem că avantajul personal este mai important decât cine vă acordă un confort. Sper să răspundă la aceste întrebări. Nu vreau să-l obosesc.

Asaltul pe justiţie:

„Nu îmi asum aceste lucruri. Nu am intervenit în justiţie. Preşedintele României nu trebuie să intervină în justiţie. Toate deciziile se iau în forul statutar al partidului, deci nu trebuie să mă întrebaţi pe mine de ce s-a întâmplat în Parlamentul României”.

Cazul Cameliei Smicală:

„Cunosc cazul şi pe noi, pe mame le mişcă foarte tare. Voi face tot ce ţine de mine să o ajut”.

Bruxelles şi Federaţia Rusă:

„Nu am votat împotriva embargoului împotriva Rusiei. Toate deciziile se iau de grupul politic din care faci parte, dacă în grupul respectiv s-a luat o decizie, atunci am mers pe acest lucru. Nu am mers pe lucruri împotriva României. Ne-am aliniat decizia grupului politic. Embargoul împotriva Rusiei a fost discutat în PE şi au fost mai multe tentative de ridicare pe sectorul agricol”.

Liviu Dragnea:

„Care este mai nociv : Băsescu sau Iohannis? Ne asumăm fiecare lider al partidelor, cu bune şi cu rele”.

China şi Rusia:

„Investiţiile Chinei în România sunt necesare. Trebuie să ţinem cont de direcţiile UE. O relaţie corectă cu Rusia se bazează pe dialog”.

Ambasada României la Ierusalim:

„Voi face o analiză legată de mutarea Ambasadei, dar eu cred că atâta timp SUA a mutat Ambasada şi noi puteam face acest lucru. Voi cere opiniile instituţiilor abilitate. Deci, nu o să încalc nici o prevedere legală. Îmi menţin aceeaşi abordare”.

Unirea cu R.Moldova:

„Acest lucru se poate realiza prin parcursul european al R.Moldova. Am fost avocatul R.Moldova în instituţiile europene. Voi face tot ce este posibil ca acest lucru să devină o realitate”.

Despre copil:

„Nu eu l-am angajat la Curtea de Conturi. A fost angajat înainte ca devin premier. A fost atacat, este un copil care nu iese în spaţiul public. Nu trebuie să avem această abordare”.

OUG 113:

„Trebuia să explic ceea ce se întâmplă. Mailuri nu am trimis numai eu. Nu mai ştiu ce am scris în 2017. Să vorbim despre perioada în care am fost premier. Care eveniment? Lucrurile trebuie să le rezolvăm aici şi nu acolo. Uitaţi-vă la mailurile Monicăi Macovei”.

Iohannis:

„A încălcat prevederile CCR în ceea ce privea numirea miniştrilor interimari”.

Deficit:

„Noi ne închideam în limita de deficit până la final. Aceleaşi acuzaţii le-au făcut şi anul trecut. Să găsească soluţii pentru a închide bugetul. Afirmaţiile domnului Cîţu a dus la creşterea euro. Să nu plângă de greaua  moştenire”.

Promisiunile PSD:

„Nu mă dezic niciodată de PSD. Sunt mândră că sunt psd-istă. Nu am spus că am avut o guvernare perfectă, ci eficientă. Am îndeplinit atent măsurile. Să vorbim de dotarea spitalelor cu apăratură, despre salariile medicilor. Noi am deschis spitale”.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.