UPDATE. Dăncilă îl sfidează pe Dragnea. „Azi, voi fi şi la Cluj şi la Alba”

-


UPDATE 12.17: Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că a declinat invitaţiile mai multor omologi străini şi va fi prezentă la Cluj şi Alba.

”Am fost de mai multe ori la Alba, e o vizită de lucru, mă întâlnesc cu oameni implicaţi în proiecte europene, oameni care au făcut investiţii pe bani guvernamentali şi cu oameni din partid. Azi voi fi şi la Cluj şi la Alba. Revin după amiază la Alba. Nu merg la Sibiu, merge doar preşedintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi din state europene, am declinat aceste reuniuni bilaterale în care să continuăm dialogul început în diverse state. Nu era oportun să am întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului. Cu liderii PES am vorbit, e o reuniune normală înaintea unui summit UE informal, am discutat cu domniile lor, am preferat să vin azi în teritoriu să discut cu oamenii să vedem ce mai putem face pentru această regiune”, a spus Viorica Dăncilă.

Ştirea Iniţială:

Premierul României, Viorica Dăncilă, este aşteptată astăzi la Cluj pentru a participa la manifestaţiile organizate de Ziua Europei. Și asta în ciuda faptului că PSD organizează în capitala Moldovei un miting de proporții la care sunt așteptați 40.000 de simpatizanți ai partidului.

Mitingul organizat de PSD este o sfidare la adresa președintelui Klaus Iohannis, care este gazda Summitului istoric de la Sibiu, la care vor fi prezenți cei 26 de lideri ai UE (premierul Marii Britanii nu participă). Iar absența premierului este cel mai bun exemplu că relația dintre aceasta și liderul PSD s-a deteriorat considerabil.

La ora 12.45, Viorica Dăncilă ar urma să ajungă la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, unde va avea parte de o primire ostilă, urmând să fie organizat un miting de protest, după cum a anunţat grupul civic Umbrela Anticorupţie.

Membrii grupului au postat un mesaj ironic pe Facebook, chemându-i pe oameni la protest: „Premierul Dăncila vine mâine la Cluj, de ziua Europei! În mod tradiţional, comitet de primire aşa călduros cum are oraşul nostru pentru astfel de oaspeţi, mai rar. Vă invităm să îi urăm ,„Bun venit!” premierului, mâine de la 12.45, în faţă la Casa de Cultură a studenţilor”.

De asemenea, Liviu Dragnea va fi prezent la Iaşi unde liderii PSD vor organiza un mare miting electoral în prezenţa a circa 40000 de simpatizanţi. Intenția de a organiza un asemenea miting la Iași tocmai în 9 mai, adică de Ziua Europei, dar și în timp ce la Sibiu are loc Summitul UE, a fost anunțată de Liviu Dragnea la sfârșitul lui aprilie, după ce liderul PSD a fost huiduit în localitate.

Din acest motiv, PSD a fost acuzat de la bun început că mitingul de la Iași este de fapt o contramanifestație, dar și un gest care aduce prejudicii de imagine României.

Pe reţelele de socializare sunt anunţate proteste anti-Dragnea, concomitent cu evenimentul PSD din Piaţa Unirii. Până miercuri după-amiază, peste 9.000 de persoane au anunţat că vor veni în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva liderului PSD.

Citeşte şi:

LIVETEXT. Klaus Iohannis, la Summitul PPE: „Momentul este istoric pentru România”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.