Dăncilă, în ajun de moțiune: ”Nu va trece. Guvernul nu va cădea”

-


Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara la postul Antena 3 că moțiunea de cenzură nu va trece întrucât crede în responsabilitatea aleșilor PSD.

”Moțiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Cred în responsabilitatea membrilor Parlamentului României, cred că pot să facă diferența între un partid responsabil și o moțiune de cenzură subțire, care nu spune nimic. Mulți dintre membrii Parlamentului, chiar și dintre cei care au semnat moțiunea, nu o vor vota. În niciun stat membru UE președintele României, care trebuie să fie imparțial, este cel care efectiv îndeamnă parlamentarii să voteze moțiunea, vrea să dea jos Guvernul. Este de neînțeles acest lucru și românii vor sancționa acest lucru. Președintele trebuie să fie al tuturor. Vedem un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu și l-a permis”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, PSD trebuie să ducă programul de guvernare până la final.

”Mulți parlamentari au vrut să stea de vorbă cu mine și m-au întrebat ce se va întâmpla dacă trece moțiunea și în acest sens am purtat discuții cu ei. Și mulți au înțeles. M-a sunat un deputat cu câteva ore înainte să vin în emisiune și mi-a spus: ”Știți, am vrut să votez moțiunea, dar m-au sunat primari, m-a sunat soția și mi-au spus să nu votez”. Era un deputat semnatar al moțiunii. Trebuie să ducem la bun sfârșit acest program de guvernare. România are nevoie de predictibilitate atât în plan intern, cât și extern. Pe noi ne interesează oamenii, nu ne interesează campania electorală”, a adăugat premierul.

De asemenea, aceasta a mai spus că șeful statului știe că ținta lui Ponta este distrugerea PSD.

”Vor veni alții, vor dărâma tot. Vor să dea afară 400.000 de oameni, pentru IT-iști s-a dat prea mult, vor să ia înapoi. Au ca și obiectiv să facă același lucru pe care l-au mai făcut și care constituie unul dintre motivele lor fundamentale: să fie austeritate. Domnul președinte Klaus Iohannis nu va mai numi niciodată un prim-ministru din partea PSD sub nicio formă. Iar Klaus Iohannis știe care e ținta lui Victor Ponta: e PSD pe care îl urăște și vrea să-l distrugă. Victor Ponta a dezamăgit foarte mult. Pe Victor Ponta îl interesează doar propria persoană, iar colegii mei au înțeles acest lucru. Victor Ponta nu va fi acceptat în PSD. Victor Ponta înseamnă trădare”, a conchis Viorica Dăncilă.

La rândul său, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan a declarat că guvernul Dăncilă trebuie să cadă mâine la vot ca să se salveze România.

„Mâine Guvernul Dăncilă trebuie să cadă. Simplu! Dacă nu preluăm guvernarea urgent, peste un an nu mai e clar că există ceva în această ţară care să nu fie sortit eşecului sau pieirii. Peste un an, România va fi o ţară în ruine, cu Viorica Dăncilă şi cei din PSD. Lucrurile sunt extrem de clare. Şi nu vă îndoiţi nicio clipă că PNL şi majoritatea construită în jurul PNL va guverna de sute de ori mai bine decât PSD. Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi PNL au o misiune la care s-au angajat cu orice risc: eliminarea incompetenţilor, a căpuşelor bugetare, a ticăloşilor de la Palatul Victoria. De câţiva ani, preşedintele nostru, Klaus Iohannis, stinge incendii. Incendii pe care, cu maximă nemernicie, Guvernul le aprinde pentru a-şi salva imaginea şi pielea. Preşedintele cere cifre, PSD îl minte şi falsifică bugetul. Preşedintele le cere să nu mai pună incompetenţi, hoţi în funcţii publice. PSD pune şi mai mulţi. Mai mult, vrea să exporte incompetenţi şi la Bruxelles”, a afirmat Rareş Bogdan.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament. Aceasta are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent şi va fi votată joi dimineaţă în plenul reunit al Parlamentului.

Citește și:

Ludovic Orban a explicat ultimele calcule din ajunul moţiunii de cenzură. „Am încredere că va trece”

Iohannis, la întâlnirea regională PNL București-Ilfov: ”Eu îmi doresc foarte mult ca moțiunea de mâine să fie încununată de succes”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.