Dăncilă l-a taxat dur pe Iohannis după refuzul acestuia de a o numi ministru pe Olguța Vasilescu. ”Are ca obiectiv să blocheze activitatea Guvernului”

-


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seară la postul Antena 3, că în privința refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a o numi ministru al Dezvoltării pe Lia Olguţa Vasilescu o decizie privind calea de urmat va fi luată într-o şedinţă a coaliţiei PSD-ALDE.

”Chiar dacă am venit cu altcineva cred că domnul preşedinte are ca obiectiv să blocheze activitatea Guvernului. Lucru văzut şi din faptul că mi-a fost cerută demisia de şapte ori. Toţi ochii statelor membre sunt aţinţiti asupra României. Ce vrem să arătăm războiul intern sau faptul că România e capabilă să conducă preşedinţia cu succes. Eu speram să am un răspuns pozitiv. E greu de prevăzut care va fi răspunsul preşedintelui, dar ştiu că în cadrul coaliţiei de guvernare e o stare de nemulţumire mare şi iritare. Vom avea şedinţă în coaliţia PSD-ALDE şi vom lua o decizie. Nu pot să spun care va fi decizia”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, Dragnea și Tăriceanu sunt foarte nemulţumiţi pentru că ce i se reproșează Liei Olguța Vasilescu este nereal.

Întrebată ce opinie are despre argumentele invocate de şeful statului în refuzul transmis premierului, Viorica Dăncilă a spus că i se pare incredibil ceea ce i se reproşează Olguţei Vasilescu.

„Depinde cum vede aceste cerinţe. Fiecare dintre noi poate le vedem altfel. Depinde ce înseamnă moralitate sau imagine neştirbită pentru domnul preşedinte. Pentru mine înseamnă tot un blocaj. Mi s-au cerut foarte multe acte. Pentru că tocmai îmi dau seama de responsabilitatea Guvernului pentru România am încercat să am o atitudine pozitivă. Astfel s-a cerut cazier. Actele necesare că este cetăţean român, tot ce a cerut domnul preşedinte. După a venit o solicitare şi altă solicitare iar acum vine cu o respingere. Acum a cerut un nou lucru despre cum să fie un membru al Guvernului. Eu cred că responsabilitatea cum trebuie să fie un ministru trebuie să fie a premierului”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Şeful statului precizează că Olguţa Vasilescu, cât a fost ministru al Muncii, activitatea acesteia a fost lipsită de transparenţă, nepromovând dialogul cu societatea civilă. Acesta aminteşte şi de afirmaţii controversate pe care le-a făcut Vasilescu şi de „limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei, reţinute inclusiv de către CSM”.

Iohannis îi transmite şefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Guvernul urmează să sesizeze la CCR un conflict constituţional între Executiv şi Preşedinţie din cauza refuzului şefului statului, a declarat, pentru Mediafax, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu. De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, pe Facebook, că a început redactarea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele lui Klaus Iohannis, precizând că şeful statului nu are niciun motiv de legalitate pentru respingere, ci doar „ura personală”.

Citește și: 

Desfiinţarea ROBOR, o gogoaşă populistă a PSD

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.