Dăncilă: ”Nu ne-am hotărât între remaniere și restructurare”

-


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la finalul ședinței CEx, că liderii social-democraților au decis ca Executivul va merge săptămâna viitoare în Parlament pentru un vot de încredere.

 

”Am vorbit despre situația Guvernului și am hotărât să mergem săptămâna viitoare în Parlament. Nu ne este teamă, vom merge să discutăm cu partidele pentru a obține votul de încredere. Dacă nu obținem votul de încredere, Guvernul nu cade. Am vorbit și despre o simplă remaniere, încă nu ne-am hotărât. Vom vedea în funcție de modul în care vom decide să ne prezentăm în Parlament, restructurare sau remaniere”, a declarat Viorica Dăncilă.

Numărul miniștrilor va fi redus de la 27 la 20, inclusiv premierul. Votul de încredere din Parlament va fi precedat de o nouă ședință a CEx al PSD, care va avea loc marți, ședința fiind convocată pentru validarea noii componențe a Guvernului.

Înaintea ședinței CEx, Dumitru Buzatu și Șerban Valeca au declarat că ar trebui ca PSD să aștepte  moțiunea de cenzură a Opoziției. De asemenea, aceștia au mai spus că dacă se dorește testarea majorității Opoziția să depună o moțiune de cenzură, nu Guvernul să vină în Parlament.

„De obicei se vine în Parlament când vom avea voturile necesare. Când vom avea voturile şi totul este ok, vom veni în Parlament la solicitarea Guvernului. Momentan, nu trece nicio moţiune. Când o să fie necesar, Guvernul o să solicite acest lucru şi o să vină la Parlament”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Citește și:

Mesajul cu tâlc al președintelui la început de an școlar: „Contribuţia familiei este critică pentru succesul educaţional al copiilor”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.