Viorica Dăncilă continuă curățenia din jurul său. Cine s-ar afla pe făraș?

-


Condamnarea cu executare a lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASP Teleorman i-a dat mână liberă Vioricăi Dăncilă să înceapă eliminarea atât din partid, cât şi Guvern a „locotenenților” lui Dragnea. Astfel, după ce i-a scos din joc pe Darius Vâlcov şi Anca Alexandrescu, Viorica Dăncilă caută argumente pentru „mazilirea” de la şefia Internelor a lui Carmen Dan.

 

„Nu. În momentul în care remaniez pe cineva din Guvern trebuie să am argumente pentru a face acest lucru. Nu pot spune că demit pe cineva pentru că nu îi place președintelui sau președintelui Camerei Deputaților sau altcineva. Trebuie să avem argumente”, a declarat Viorica Dăncilă, luni seară, la postul TVR 1 când a fost întrebată explicit despre o posibilă demitere a ministrului de Interne.

De asemenea, la CEx-ul organizat după arestarea lui Dragnea, Marian Oprișan, Marcel Ciolacu, Vrancea Angel Tîlvăr, Gheorghe Șimon și Daniel Suciu au propus schimbarea din funcţie a lui Carmen Dan, însă pentru moment iniţiativa acestora a fost blocată întrucât miza principală a fost validarea noii conduceri interimare, şi întărirea poziţiei Vioricăi Dăncilă.

În schimb, Carmen Dan cunoscută în PSD şi-n minister drept „omul forte al lui Liviu Dragnea” a mai reuşit încă odată să supravieţuiască la şefia Internelor în contextul în care au mai fost situaţii în care i s-a cerut demisia. În ianuarie 2018, premierul Mihai Tudose a fost primul care a acuzat-o public pe Carmen Dan că minte în chestiunea poliţistului pedofil  şi i-a cerut demisia.

Episodul s-a consumat în ianuarie 2018, imediat după ce s-a aflat despre poliţistul arestat pentru agresiuni sexuale asupra unor copii. Tudose a răbufnit nemulţumit că tocmai sub nasul lui Carmen Dan a stat ascuns un poliţist pedofil.

Domnia sa a spus că e dispusă să își dea demisia. Eu i-am spus că accept. Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, își va da demisia”, declara Mihai Tudose.

În schimb, Carmen Dan a rezistat în scaun graţie sprijinului de care s-a bucurat întotdeauna de la Liviu Dragnea, cu care a lucrat la CJ Teleorman.

În legătură cu subiectul demisiei mele, Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern”, arăta Carmen Dan.

Tudose a fost demis de liderii PSD la ordinul expres al lui Dragnea, iar Carmen Dan a continuat să deţină portofoliul Internelor şi sub mandatul Cabinetului Dăncilă, cu toate că preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia după momentul 10 august, însă fără răspuns. Pe 11 august 2018, edilul Capitalei Gabriela Firea i-a cerut demisia, după ce a permis gazarea protestatarilor de către Jandarmerie.

Carmen Dan a premeditat o strategie de comunicare prin care personajul principal să fie prefectul, un personaj anonim. Nu avea acces la acele informații și presa titra: Omul lui Firea a gazat bucureştenii”, declara Gabriela Firea, pe 11 august 2018.

Şi din acest scandal, învingătoare a ieşit tot Carmen Dan, care a reuşit să treacă şi peste moţiunea simplă depusă de Opoziţie în urma incidentelor din 10 august.

„Cerem demisia doamnei ministru Carmen Dan care a transformat instituția Jandarmeriei într-o instituție de casă a PSD”, declara Dan Barna, președintele USR, în 11 august 2018.

Proasta organizare a alegerilor europarlamentare şi incidentul din jurul parolei de la Târgoviste l-au determinat pe Klaus Iohannis să-i ceară din nou demisia ministrului de Interne.

Mulți români au fost revoltați că a trebuit să stea la coadă și în țară. Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, declara şeful statului.

În schimb, Carmen Dan încă rezistă în scaunul Internelor, de unde dă declaraţii tăioase: „o demisie din funcție o voi depune numai dacă o cere partidul. Mă văd nevoită să îl dezamăgesc. Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”.

După alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai, președintele Klaus Iohannis a cerut demisiile miniștrilor de Externe și de Interne, Teodor Meleșcanu și Carmen Dan, pentru faptul că mulți români din diaspora nu au stat la cozi la secțiile de votare, iar unii nu au reușit să voteze. Cei doi miniștri au anunțat din nou că nu vor demisiona din funcțiile pe care le dețin.

În concluzie, demiterea lui Carmen Dan se află în pixul Vioricăi Dăncilă care pentru moment nu pare decisă când să o demită. Motive există, însă pentru moment PSD-ul nu pare rupt în totalitate de Liviu Dragnea şi de unii dintre „subalternii săi de suflet”. Până la un deznodământ în cazul lui Carmen Dan, rămâne pentru posteritate declaraţia lui Liviu Dragnea cu privire la numirea „subalternei sale” la şefia Internelor: „Ministerul de Interne poate fi condus cu fermitate şi cu suflet”.

Citeşte şi:

Carmen Dan o scaldă în cazul incidentelor de la Valea Uzului. ”Nu s-a impus o intervenţie în forţă a efectivelor noastre”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.