Dăncilă promite parteneriate strategice investitorilor străini

-


Premierul Viorica Dăncilă susţine că Executivul va propune un parteneriat strategic marilor companii străine care vor să investească masiv în România.

„Ne dorim un parteneriat strategic real cu marile companii care vor să investească în România. Vreau să dau un semnal că ne dorim stimularea unor noi investiții majore și din acest motiv, vom adopta și alte măsuri care să susțină acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, investiţiile străine directe au crescut cu 21,2% faţă de primele trei luni ale anului trecut.

„Săptămâna aceasta au apărut ultimele date cu privire la valoarea investițiilor străine directe pentru primele trei luni ale anului 2018. Acestea au crescut cu 21,2% față de aceeași perioadă a anului 2017, demonstrând încredere în potențialul economiei românești și a actului de guvernare. Consider că nu este suficient. Ne dorim mult mai mult decât atât. Dorim să asigurăm o dinamică pozitivă a economiei și astăzi anunțăm în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat, pentru investițiile private mai mari de 10 milioane de euro, în investiții în deschiderea capacităților de producție. Nu vă ascund faptul că ținta noastră e să atragem investiții de peste un miliard de euro. Aceste investiții vor crea mii de locuri de muncă și vor contribui la creșterea veniturilor bugetare. Schema de ajutor de stat e doar o parte a pachetului de stimulare a investițiilor în România”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai spus că Executivul va înfiinţa Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi pentru atragerea investitorilor străini.

“Vom înfiinţa în următoarele luni Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi, un centru de tip one stop shop, cu manageri de proiect dedicaţi. Vor fi manageri specializaţi pe sectoarele strategice în vederea atragerii de investiţii”, a conchis Viorica Dăncilă.

Citeşte şi:

Interviu cu scriitorul Flaviu Predescu. “Timpul tace în cazul Colectiv”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.