Dăncilă promite soluții acolo unde salariile nu au crescut

-


Premierul Viorica Dăncilă a spus, marţi, la manifestările de Ziua Jandermeriei, răspunzând unei întrebări despre scăderea valorii contribuţiilor la pilonul II de pensii, că, odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, „se pare că nu au crescut salariile peste tot” şi a susţinut că vor fi găsite soluţii.

„Da, merg la Cotroceni, mi se pare firesc. Vreau să am o colaborare bună cu preşedintele. (…) Discuţiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Cam astea sunt subiectele la modul general. După ce o să vorbesc cu domnul preşedinte, o să vă dau mai multe detalii. Am discutat despre acest lucru când am avut CSAT, deci acum două săptămâni. Am vorbit de atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci nu este o invitaţie de care nu ştiam sau este o surpriză. Am discutat atunci. Rămânea să stabilim doar data”, a declarat Dăncilă.

Întrebată despre scăderea valorii contribuţiilor la pilonul II de pensie, premierul Dăncilă a subliniat că unele salarii nu au fost mărite. „Scăderea contribuţiilor la pilonul II s-a făcut odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Se pare că nu au crescut salariile peste tot. Vom găsi soluţii”, a mai precizat premierul.

Premierul Viorica Dăncilă va merge la Palatul Cotroceni împreună cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, la o discuție cu preşedintele Klaus Iohannis.

În curs de actualizare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.