Dăncilă susţine că s-a lepădat de Liviu Dragnea, după ce acesta a cerut în instanţă dizolvarea PSD

-


Premierul Viorica Dăncilă susţine într-un interviu acordat luni ziarului Adevărul, că social-democraţii sunt ”întristaţi” de decizia lui Liviu Dragnea de a cere în instanță dizolvarea formaţiunii. Întrebată dacă, în cazul în care ar ajunge președintele României, l-ar grația pe fostul președinte al PSD, Dăncilă a răspuns ferm: ”Doamne ferește!”

 

”Nu e o decizie a fostului președinte care să ne bucure, e o decizie care ne întristează. Sunt convinsă că nu se va ajunge la acest lucru pentru că am îndeplinit toate condițiile legale. Nu am mai discutat cu domnul Dragnea dinainte de a fi arestat. Nu știu care sunt considerentele pentru care face acest demers”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, după arestarea lui Dragnea nu a mai avut nici un dialog cu acesta.

”După ce a fost arestat nu am mai avut absolut nicio discuție cu domnul Dragnea”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Pe 27 mai, preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Fostul lider al PSD a fost acuzat de DNA că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu şi Anisa-Niculina Stoica.

„Timp de 8 ani şi jumătate şi 4 ani şi jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condiţii în care dacă alţi funcţionari lipseau 10 minute erau sancţionaţi!”, declara procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Pe timpul procesului lui Liviu Dragnea, procurorii DNA au cerut în timpul acţiunii judecătoreşti o pedeapsă mai mare pentru instigare la abuz şi condamnare pentru instigare la fals intelectual.

Citeşte şi:

Ultimele zile ale unui Guvern eșuat. Dăncilă: ”Nu am emoţii, moțiunea nu va trece”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.