Dăncilă susține că vineri va fi adoptat bugetul

-


Premierul Viorica Dăncilă susține că guvernul va adopta vineri bugetul, iar până atunci vor fi lămurite şi aspecte referitoare la acesta care nemulţumesc primarii.

„Nu, eu cred că nu (nu este în pericol adoptarea bugetului – n.r.). Atâta timp cât bugetul pe anul acesta nu este mai mic decât bugetul pe anul trecut, în momentul în care avem creşteri pe anumite segmente, eu cred că acest buget nu este în pericol. Dar mai multe detalii legate de buget le voi da la începutul şedinţei de guvern de vineri, când vom şi adopta bugetul. Vineri se adoptă bugetul în guvern. Eu cred că până atunci vom lămuri toate aceste lucruri. Ştiţi foarte bine că nu totdeauna poţi să-i mulţumeşti pe toţi, totdeauna şi într-o familie sunt membri care sunt nemulţumiţi”, a declarat Viorica Dăncilă, la postul România tv.

Potrivit acesteia, bugetul nu este în pericol să nu fie închis.

”Esenţial este să ai certitudinea că deciziile pe care le iei sunt decizii corecte, nu sunt decizii îndreptate împotriva unei localităţi sau împotriva cuiva. Sunt decizii care reglementează, sunt decizii care aplică principiul coeziunii, pentru că dacă noi vrem coeziune la nivel european, trebuie ca această coeziune să existe şi la nivel intern şi să ajutăm şi localităţile mai mici, şi oraşele mai mici, şi municipiile şi judeţele mai sărace, adică trebuie ca acest principiu să funcţioneze nu numai pe plan european, ci şi pe plan intern”, a adăugat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Fostul prim-ministru Mihai Tudose a criticat, luni, întârzierea adoptării proiectului de buget pe 2019, susţinând că este „o mare mârşăvie” ca ţara să fie lăsată să funcţioneze în fiecare lună „cu o doisprezecime din buget”.

„În primul rând aş întreba: Care buget? Unele dintre elementele deciziei pe care am luat-o este bătaia de joc la adresa ţării. Suntem în februarie. Înţeleg că este o mare mârşăvie să o tot lungeşti ca ţara să funcţioneze în fiecare lună cu o doisprezecime din buget, fiindcă bugetul pe care l-am făcut eu cu echipa mea în 2017 a fost un buget bun, a funcţionat în 2018, în pofida modului în care a fost guvernată. Dar să aplici acum, cu toate creşterile care sunt la energie, la salarii, la salariul minim, la cheltuielile de personal, să ţii ţara în acest sistem, aplicăm bugetul de anul trecut ca să ajungi în situaţia să vii cu un buget care este un dezastru, după cum am văzut schiţa, dar, repet, deocamdată, nu este (n.r. – bugetul) pentru că e ca în poveste: astăzi îl zărim şi el nu e”, a subliniat Mihai Tudose, întrebat despre proiectul de buget.

Citește și:

De ce își bate joc PSD de autostrada Moldovei

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.