Dăncilă: „Voi da o ordonanță de urgență cu închisoarea pe viață pentru violatori și criminali”

-


Premierul Viorica Dăncilă susţine că va da o OUG prin intermediul căreia va cere închisoarea pe viaţă pentru violatori şi criminali, în contextul tragediei de la Caracal.

 

„Astăzi s-au împlinit două săptămâni de la primul apel al Alexandrei. Nu am ezitat nicio secundă să fac schimbările necesare și nu voi ezita nici de-acum înainte. Am demis întreaga conducere a instituțiilor responsabile, există anchete în desfășurare, cine nu își înțelege misiunea pleacă, cine își bate astfel joc de instituția pe care o reprezintă pleacă. Vor fi sancționați fiecare pentru orice eroare dovedită, așa încât să rămână cei care își fac bine meseria. Să nu ne pierdem încrederea în ei, pentru că instituțiile statului trebuie să rămână puternice. Am instituit un grup de lucru interministerial care a elaborat un grup de 14 măsuri pe care le vom implementa”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, ministerul Justiției va aduce propuneri de modificare a legii inclusiv pentru înăsprirea pedepselor.

„Voi da o ordonanță de urgență cu închisoarea pe viață pentru violatori și criminali. Am zero toleranță”, a adăugat Viorica Dăncilă.

De asemenea, aceasta a mai anunţat că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea modificărilor legislative care vor fi propuse de Ministerul Justiţiei.

„Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanţele de urgenţă necesare şi voi trimite adrese către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pentru convocare în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a conchis Viorica Dăncilă.

Citeşte şi:

Ce urmează după expirarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.