UPDATE. Preşedintele CNAS refuză să îşi depună mandatul

-


UPDATE 15.28: Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu susţine că nu îşi va depune mandatul întrucât nu este reponsabil pentru declaraţiile cinice ale purtătorului de cuvânt, Daniel Osmanovici.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea demiterea purtătorului de cuvânt şi  a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Daniel Osmanovici şi respectiv Răzvan Vulcănescu, după declaraţia şocantă de ieri seară, potrivit căreia „oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”.

„Am văzut declaraţiile. Ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. Solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt şi a directorului. Nu e normal să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni. Nu vom accepta astfel de declaraţii jignitoare faţă de cetăţeni”, a declarat Viorica Dăncilă, la Turnu Severin.

În contextul în care sistemul informatic al CNAS are probleme de mai bine de două săptămâni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici a făcut o declaraţie halucinantă miercuri la postul RFI, potrivit căreia ” se moare oricum, cu sau fără sistem informatic”.

La rândul său, Osmanovici a sustinut, joi, la postul la B1 TV, că declaraţia sa a fost interpretată greşit în spaţiul public în contextul în care nu a dorit să îi jignească pe cetăţeni.

„Dincolo de faptul că declaraţia a fost interpretată greşit, am explicat (de ce este picat sistemul informatic din Sănătate) cu riscul de a fi cinic. A fost diferenţa între ce am zis eu şi ce a zis respectivul reporter, dar nu are relevanţă asta. Este mult mai important să fie înţeles următorul lucru: în condiţiile în care din 24 au apărut disfuncţionalităţi şi au existat momente extrem de apăsătoare în care a trebuit să interacţionez cu oameni şi să le explic ce se întâmplă cu sistemul, fără să folosesc ca o scuză, m-am dus în zona de oboseală şi când omul este obosit greşeşte. Vreau să mai spun că faptul că un sistem e indisponibil temporar nu afectează serviciile de sănătate”, a subliniat purtătorul de cuvânt al CNAS.

În momentul de faţă, sistemul naţional care gestionează funcţionarea cardurilor de sănătate este blocat de 18 zile.

Întrebat la postul RFI România ce se întâmplă cu oamenii care sunt grav bolnavi şi poate chiar vor muri în timpul în care sunt plimbaţi şi puşi să aştepte serviciile la care au dreptul, doar pentru că sistemul informatic a picat, Osmanovici a replicat:
„Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect, la orice instituţie de pe planeta Pământ. Oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem. Nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o spunem acum că, pentru că a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România. Mi-ar plăcea să nu ne ducem în zona asta”, a adăugat Daniel Osmanovici.

Citeşte şi:

„Pacienţii sub acoperire” stârnesc nemulţumiri în Sănătate. Pintea: „Nu am înţeles această controversă”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.