Dascălii care au „fugit” de titularizare au făcut o petiție online plină de… greșeli

-


Dascălii care s-au retras din examenul de titularizare au lansat o petiție online plină de greșeli de punctuație și de ortografie. Deși metodologia le permite să predea în continuare, ei au fost înștiințați de ministrul Educației Ecaterina Andronescu că nu pot reveni la catedră anul acesta, ca suplinitor sau la plata cu ora.

Petiția plină de greșeli a fost semnalată de jurnalista Oana Dobre-Dimofte – Educatieprivata.ro

 

Regulile examenului de titularizare le-au permis ani de zile candidaților să se retragă din examen, fără să fie considerați picați, informează edupedu.ro. Ei puteau să predea pur și simplu foile de examen goale, după cel puțin o oră de la împărțirea subiectelor, iar lucrările nu le erau notate și nici nu erau considerați eliminați.

În aceste condiții, acești dascăli puteau apoi să se angajeze în același an suplinitori, la fel precum cei care susținuseră examenul și luaseră note între 5 și 7 sau chiar la fel ca profesorii cu note de 8 sau 9 la titularizare care nu au găsit posturi pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată.

Din concursul de titularizare din 17 iulie s-au retras 3.960 de candidați.

Ecaterina Andronescu a anunțat că cei retrași din examenul de titularizare nu vor mai putea preda anul acesta. „Dumneavoastră vreți să acceptăm în sistem profesori de nota 4? Sau care nu sunt în stare să ia nici măcar nota 4, pentru că au ieșit din examen? (…) În metodologie scrie așa, cine nu promovează examenul sau ia note sub 5, nu mai intră în discuție. Ei se află într-o asemenea situație (…) Cine s-a dus din examen și s-a retras din examen este limpede pentru mine că nu știa subiectele. Deci n-am cum să aplic dublă măsură”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Președintele FSLI Mehedinţi, profesorul Ion Zoican, o contrazice pe Ecaterina Andronescu, susținând că metodologia prevede că „cei care au fost la examen și s-au retras în timpul examenului pot obține loc în baza notelor din anii anteriori”. Detalii aici

CITEȘTE ȘI:

Dascălii slab pregătiți nu mai au ce căuta la ore. Câteva explicații de la o învățătoare care a mâncat pâinea amară a suplinitorului timp de 9 ani


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.