De ce a ars catedrala Notre-Dame?

-


Acum câteva zile Ozana Barabancea, marea femeie a muzicii românești, cunoscută și pentru părerile pline de zel spiritual după accidentul de la Colectiv, oferea o explicație despre incendiul de la Notre-Dame în cadrul unei emisiuni de profundă analiză socială: Agentul VIP. Antena Stars. Brancu.

Ozana Barabancea spunea că incendiul din Paris e un semn de atenție de la Dumnezeu. O tragere de perciuni, o riglă peste palme.
Profund.

Incediul ăsta a avut un scop precis, dar nu acela mirosit de tot felul de analiști puși pe reinterpretări chipuri în fum, loviți de pareidolia sfântă.

Catedrala n-a ars ca un simbol al faptului că islamul câștigă teren împotriva creștinismului cum nici un mall în flăcări nu înseamnă că ne întoarcem la troc. Catedrala n-a ars ca niște români cu spirit antreprenorial să-i vândă cenușa pe internet, la suprapreț și pe post de talisman vindecător.

Dacă nu mai puteți de atâta interpretare religioasă să știți că Notre-Dame a ars pentru că oamenii aveau nevoie de o nouă dovadă de ipocrizie. Dacă vreți să credeți/spuneți că Dumnezeu a aprins „Inima Parisului” o să intru în jocul vostru și o să vă spun că a făcut asta doar ca să vadă dacă oamenii dau mai mulți bani și ajutoare să ridice un templu, ori să se ajute între ei. Dumnezeu a pierdut, din nou, pariul cu propriile creaturi.

Catedrala Notre-Dame a strâns extraordinar de mulți bani din donații când încă nici nu se stinsese ultimul vreasc aprins din acoperiș. Așa cum bine au subliniat și alții, dacă toată mărinimia bogaților din lume s-ar apleca asupra lucrurilor mai umane, nu materiale, probabil că planeta ar arăta cu totul altfel.
Dumnezeu și-a demonstrat, din nou, că n-are cu cine. Parafrazând celebra reclamă de acum câțiva ani, „n-ai cu cine”, niște ipocriți.

La porțile catedralei arse s-au postat deja și primii români cu dare de mână. Gabriela Firea a spus că va dona 10% din salariul său, timp de trei luni. Și după ea mulți alții. Sunt ferm convins că Firea are toate motivele să doneze pentru o clădire monument din Paris, un oraș superb. De ce ar dona pentru ceva din București, o cocină urbană. Nu?

Probabil că dacă ar renova catedrala Notre-Dame după chipul și asemănarea celor mai mulți dintre donatori am vedea o clădire kitchoasă, cu numele fiecăruia scrijelit pe pereți. Și, imediat cum intri, pictura Gabrielea Firea pe perete, printre sfinți.

Vezi, Ozana Barabancea, d-asta a ars Notre-Dame. Ca să ieșiți voi, ipocriții, la lumină din cenușă.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.