De ce a avut nevoie Dragnea de escorta interlopilor la ieșirea de la Înalta Curte

-


Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întâmpinat marți cu cătușe de câțiva oameni la intrarea în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, acolo unde a reîneput procesul în care este acuzat de abuz în serviciu. Pentru a evita astfel de situații, la ieșirea din sediul Instanței Supreme, liderul PSD a fost flancat de câțiva interlopi din Clanul Duduienilor.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a explicat de ce a fost nevoie de prezența interlopilor. „Au fost incidente. Noi, cei din PSD, nu putem accepta ca în fața unei instanțe într-un proces normal, legal și sper corect, să-și facă de cap o bandă de agitatori care pretind că reprezintă societatea civilă. Este o minciună. Reprezintă statul paralel! Societatea civilă nu are de-a face cu violențele, înjurăturile și amenințările pe care ei le proferează împotriva membrilor PSD.

Eu și alți colegi din București, când am văzut ce se întâmplă, când am văzut agresivitatea lui Mălin Bot și a unei dudui fără serviciu care își făcea selfie în timp ce înjura, ne-am dus la proces. Am făcut acest lucru pentru ca Mălin Bot și gașca lui securistoidă să înțeleagă că raportul de forțe în societate este de 9/10, adică din zece români, nouă sunt cu PSD.

Prin urmare, această haită agresivă care face tămbălău, încearcă să rupă hainele membrilor PSD, să înțeleagă că nu i-a ieșit povestea. Când a văzut că nu îi iese diversiunea, Mălin Bot a început să se plângă. De acum înainte, la procese unde sunt membri PSD, la ieșire, le promit că vom fi acolo; eu și camarazii mei de la Revoluție. Unii au în corp și acum gloanțele încasate atunci. Am luptat pentru dreptul de a manifesta, dar nu violent!”, a zis Codrin Ștefănescu pentru DC News.

Procesul în care  Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman a fost reluat.

Decizia reluării acestui proces a fost luată în 5 septembrie, în condiţiile în care judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din completul căruia i-a fost repartizat acest dosar, fiind înlocuită de Constantin Epure. Astfel, a fost invocată o decizie a CEDO, fiind pusă în discuţie din oficiu reluarea procesului.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. „În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefii din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

La cererea Bombonicăi Prodana, care a invocat o excepţie de neconstituţionalitate, instanţa supremă a sesizat Curtea Constituţională în privinţa definiţiei abuzului în serviciu. CCR a decis că impunerea unui prag valoric în ceea ce priveşte abuzul în serviciu este de competenţa Parlamentului, precizând că reglementarea valorii pagubei şi gravitatea vătămării rezultate din comiterea faptei de abuz în serviciu este necesară pentru delimitarea răspunderii penale de celelalte forme de răspundere juridică. Ministerul Justiţiei a anunţat că, urmare a deciziei CCR, infracţiunea de abuz în serviciu urmează să fie redefinită, inclusiv prin instituirea unui prag valoric.

(FOTO: stiripesurse)

Citește și:

Ce ascunde vizita premierului Ungariei în Ardeal. Gheorghe Funar explică


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.