De ce aleg românii litoralul românesc?

-


E mai ieftin. Asta-i marele secret. Am putea să ne oprim aici și să învățăm împreună să facem clătite, dar ceva-mi spune că vreți să știți mai multe. Revenim la clătite spre final.

Am auzit de la apropiați că

la all-inclusive e bine pentru că ai multă mâncare și băutură și puține motive să ieși din hotel. Am zis să aleg altceva, într-o stațiune despre care am auzit multe: Balcic. Dacă regina se ducea p-acolo înseamnă că merită.

Poți ajunge la destinație între 4 ore și o viață de om, în funcție de câte accidente fac grăbiții pe Autostrada Soarelui și cât stai la vamă.

Când ajungi la Balcic, te izbește priveliștea frumoasă, de sus de pe colină. Vezi marea, casele și portul. Atrăgător ca orice alt port.

Așa cum am tot auzit,

numeroase cazări sunt de nota 10. Vile întregi, bine mobilate și utilate, se pun la dispoziția turiștilor. Am găsit cazare cu 50 lei/noapte de persoană într-o vilă care dacă era construită între Vama Veche și Năvodari avea un preț de 5 ori mai mare pentru o noapte. În plin sezon.

Plajele din Balcic sunt… două. Una mică și una foarte mică. N-ai putea așeza 150 de cocalari români pe ele. Și-ar atinge burțile și cefele încercând să stea pe nisip.

Dacă ți s-a spus vreodată că plajele din Balcic sunt curate, să știi că-i o minciună cât muntele de chiștoace de mare. Nu vreau să spun că-i plaja murdară, dar există o paritate între numărul de țigări aruncate pe jos și grăunțele de nisip.

Dar servirea este ireproșabilă

și toți chelnerii îți zâmbesc jovial. Unii mai știu câteva lucruri în română și se încumetă la o conversație comică. Meniurile sunt și-n românește, unele produse precum la tine acasă (cu toate că nu știu de ce ai mânca precum acasă) și prețurile mici. Foarte mici.

Porții mari, babane, mâncăruri care-ți iau ochii, și toate la prețuri mici, accesibile.

În rest, Balcic este o stațiune învechită, bătrânicioasă, foarte puțin atrăgătoare pentru tinerii puși pe distracții nocturne.

Dar ceva-mi spune că la cât de ieftin e la Bulgari, unii compatrioți ar alege să facă baie de soare pe o plajă de PET-uri și ar juca Macao în fiecare seară la cazare, în liniștea unei stațiuni ușor blocată în vremurile când o vizita regina Maria.

Banii fac diferența. Doar banii.

Și clătitele se fac ușor, dar cred că-i mai ieftin să mergi până la bulgari și să mănânci o porție.

 

Foto: lumeamare.ro


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *