De ce n-ar trebui să postezi prea des pe pagina de Facebook a afacerii tale

-


Publicarea zilnică de fotografii și mesaje pe paginile de socializare nu este cheia pentru succesul unei afaceri, spun specialiștii. Iată de ce.

Majoritatea celor aproximativ 80% din proprietarii de afaceri de mici dimensiuni care folosesc Facebook publică fotografii și imagini în fiecare zi. Potrivit CareerBuilder, 70% din angajatori folosesc social media pentru a-i monitoriza pe candidați înainte de angajare. Sunt mari șanse ca potențialii clienți sau parteneri de afacere să facă același lucru înainte de a se hotărî dacă urmează să bată sau nu palma cu tine.

De fiecare dată când publicăm ceva trebuie să avem în minte că poate adăuga sau dăuna reputației afacerii noastre. Tentația este de a oferi prea multe informații are un important efect negativ – nu putem gestiona care fragment din cantitatea prea mare de conținut ajunge la potențialii clienți ori partieneri – prin urmare există riscul ca aceștia să vadă conținut cu care nu rezonează, să evite să citească și celelalte mesaje de pe paginile noastre de socializare și să se îndepărteze de business.

În plus, când publicăm prea des în social media simțim nevoie să ne și apărăm afacerea în fața comentariilor negative, ceea ce ne consumă timpul inutil.

Un alt dezavantaj este că dialogurile online creează un vid comunicativ – deoarece beneficiul limbajului corporal este absent, limbaj care, spun experții, reprezintă majoritatea comunicării noastre.

Sfatul specialiștilor este ca înainte de a publica ceva să ne adresăm următoarele întrebări: Chiar vreau să împărtășesc această informație? Este în regulă dacă văd clienții mei asta? Oferă informații valoroase pentru cititori?

Citește și: 

Piața locurilor de muncă, din ce în ce mai severă! Ce calitate trebuie să ai pentru a avea succes

Cele mai bune trucuri pentru a respecta cu ușurință deadline-urile

De ce devenim somnoroși în fiecare zi la prânz și cum putem rezolva această problemă

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.