De ce protestează oamenii în Piaţa Victoriei? Opinia politologului Alina Mungiu Pippidi

-


Alina Mungiu Pippidi este de părere că cetăţenii  care protestează în Piaţa Victoriei sunt neinformaţi şi manipulaţi de către “jurnaliştii mercenari de la Roşia Montană, care ar trebui să fie în puşcărie”.

”Oamenii care ies în stradă și strigă contra Curții Constituționale nu sunt preocupați că azi a crescut cu 13% bugetul la servicii, într-o țară care are nevoie disperată de investiții în educație și în sănătate. Nimeni nu a adăugat o pancartă la manifestații, în care să spună ce se spunea la manifestațiile de la Roșia Montană, care erau integral civile și nepartinice. Acolo era un mic afiș care spunea: SRI, mai lasă-ne și nouă niște bani de Educație!. N-am văzut acest afiș anul ăsta. Eu îi bănuiesc pe oamenii ăștia că sunt extraordinar de puțin informați, că sunt chiar mai puțin informați decât eram noi acum 27 de ani, în Piața Universității. Iar niște oameni care nu știu ei ce e un stat de drept, care încep prin a lupta cu Curtea Constituțională, care este unicul arbitru care mai poate să țină echilibrul între cele două puteri… Iar dacă manifestanții sunt atât de ignoranți, încât ei cred că acest arbitru trebuie eliminat, că așa le-a spus cei doi-trei scriitori din servicii pe care-i citesc ei pe Facebook, că în rest nu citesc nimic altceva”, a declarat Alina Mungiu Pippidi la postul B1tv, scrie cotidianul.ro.

Potrivit acesteia, jurnaliştii care au militat pentru proiectul de la Roşia Montană au luat bani şi nu trebuie să “ceară ca alţii să fie la puşcărie”

“În fruntea manifestațiilor și luptei pentru Justiție sunt toți ziariștii mercenari de la Roșia Montană, toți ăia care au fost în expediția din Noua Zeelandă, toți ăia care s-au dovedit că luau bani, toți ăia care într-o țară normală ar fi ei la pușcărie, nu să ceară ei să fie alții la pușcărie. Cum au putut să se infiltreze după atâtea luni? Pentru că lumea nu a știut cine sunt, dar ei sunt notorii. Lumea nu e suficient de informată”, a adăugat Alina Mungiu Pippidi.

Politologul a mai spus  că este foarte bine că românii protestează, dar trebuie să se informeze şi să nu mai “trăiască numai pe facebook”.

”Sunt convinsă că sunt oameni bine intenționați. Mulțumesc tuturor celor care ies în stradă și riscă amenzi ca să apere independența Justiției, dar nu strică jumătate din timpul ăsta să și citească un pic, să afle cine e de fapt prietenul independenței Justiției și cine s-ar putea dovedi cel mai periculos dușman”, a conchis Alina Mungiu Pippidi.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.