De ce tot mai mulți oameni cred că pământul este plat? Posibil vinovat

-


Cercetătorii consideră că au identificat motivul principal pentru care ne confruntăm cu tot mai multe persoane care consideră că Pământul este plat: YouTube-ul, potrivit The Guardian.

 

Suspiciunile acestora au fost declanșate atunci când au participat la cea mai mare întâlnire mondială a celor care cred că Pământul este plat. Aceste întâlniri sunt anuale și au loc în SUA.

Intervievând 30 de participanți, cercetătorii susțin că au descoperit un model comportamental în poveștile acestora cu privire la modul în care au ajuns convinși că Pământul nu este o piatră mare care se învârte în spațiu, ci un disc lat care face acest lucru.

Dintre cei 30 de respondenți, 29 au răspuns că în urmă cu doi ani nu considerau că Pământul este plat, însă și-au schimbat convingerea după ce au urmărit videoclipuri care promovează teorii ale conspirației pe YouTube.

,,Singura persoană care nu a invocat acest motiv se afla acolo cu fiica și cu ginerele său și aceștia se uitaseră pe YouTube și îi spuseseră”, susține Asheley Landrum, care a condus studiul la Universitatea Tech din Texas.

Interviurile dezvăluie că cei mai mulți dintre cei care consideră că Pământul e plat au urmărit filmulețe despre alte conspirații- despre 9/11, Sandy Hook, aterizarea NASA pe Lună- atunci când YouTube le-a sugerat videoclipuri despre Pământul plat.

Mulți susțin că au urmărit filmulețele doar ca să se amuze, dar s-au văzut câștigați de argumente.

Landrum spune că unul dintre cele mai populare videoclipuri despre Pământul Plat, ,,200 de dovezi că Pământul nu este o minge care se rotește” este atât de eficient deoarece oferă argumente dintr-un spectru larg, de la referințe biblice și teorii ale conspirației, până la argumente care sună științific.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.