De ce unele persoane au mâinile reci tot timpul

-


O vorbă din popor spune că cei ale căror mâini sunt reci sunt oameni sinceri. Realitatea medicală este, însă, departe de această zicală.

În esență, mâinile sunt ținute calde datorită sistemului circulator al corpului. Sângele cald este trimis de la inima ta până la degete, iar mai mult sânge înseamnă mai multă căldură. Dar tehnicile de termoreglare ale corpului s-ar putea să nu facă față în orice situație.

Una dintre aceste strategii este constricția vaselor de sânge, care păstrează mai mult sânge în apropierea inimii, pentru a-ți proteja organele vitale, spun medicii. Dar rezultatul este că degetele tale pierd mult din căldura asta. Și, așa cum explică un alt medic, unii dintre noi sunt pur și simplu mai sensibili la aceste schimbări de mediu decât alții, ceea ce înseamnă că mai rămânem cu mâinile reci mai des, chiar și atunci când nu este foarte frig.

Cu toate acestea, în unele cazuri, dacă ai mâini reci când nu este rece deloc în locul în care te afli, ar putea fi un semn de afecțiuni mai serioase.

De exemplu, boala lui Reynaud determină vasele de sânge să se contracte în mod aleatoriu – termenul tehnic: vasospasm – care determină ca zona afectată să devină albă și să se răcească.

Deși este inconfortabil, Reynaud nu este, de obicei, periculos. Totuși, afecțiunea poate fi un efect secundar al unei alte probleme (de exemplu lupus sau tulburări tiroidiene). Deci, dacă observi orice modificare a culorii sau texturii pielii, împreună cu o senzație de răceală, mergi la un control medical.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.