De ce unii oameni pot cânta bine, în timp ce alții sunt afoni

-


Elementul-cheie care separă cântăreții buni de cei care nu pot cânta nu este atât talentul natural, cât mai degrabă antrenarea vocii pentru așa ceva, spune un expert.

Suntem cu toții mult mai muzicali decât credem. Aproximativ 2% din populația lumii are un deficit de percepție a sunetelor care afectează capacitatea acestor persoane de a detecta diferențele fine dintre notele muzicale, dar restul de 98% au abilități similare de a auzi sunetele și de a judeca dacă acestea sunt sau nu în ton.

Așa-numitul talent vocal se reduce, în mare parte, la capacitatea de a controla sunetele.

Ar trebui să ne gândim la abilitatea de a cânta bine ca la orice altă abilitate fizică, spun experții. Aceasta necesită sincronizarea a ceea ce intenționăm să facem cu ceea ce facem de fapt. Este nevoie de antrenament pentru ca trupul nostru să învețe să se coordoneze astfel.

Oamenii care au crescut cântând deseori sunt, cel mai probabil, cântăreți mai buni decât media, deoarece au exersat auzul și reproducerea anumitor sunete.

În cazul muzicii, este vorba despre o coordonare extrem de complexă între cât de repede se mișcă aerul din plămâni și cât de bine vibrează coardele vocale.

Expunerea în timpul copilăriei la acest tip de exerciții este extrem de importantă cand vine vorba de abilitățile muzicale. Unele studii arată că oamenii pot auzi și percepe muzica înainte de a se naște. Există chiar dovezi că dacă o femeie însărcinată își expune fătul la muzică, acesta își poate, ulterior, controla în mod subconștient capacitatea de a cânta.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.