Candidatul Dreptei, ”încolțit” de oamenii Gabrielei Firea. Șeful de campanie al PNL București: ”Nici ei nu cred în balivernele pe care le spune acea doamnă”

-


Campania electorală pentru Primăria Capitalei s-a reanimat astăzi, prin prisma atacului mediatic orchestrat luni seara de oamenii de taină ai Gabrielei Firea, cu ajutorul unei creatoare de modă care s-a reprofilat în ultimele luni într-un fel de analist al ”moravurilor societății românești”, dar care a precizat că îi va face campanie prietenei sale, Gabriela Firea. Astfel, Dana Budeanu a publicat înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și fostul jurnalist Cristian Zărescu, actual consilierul primarului PSD al sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de un om de afaceri în Sectorul 4.

Pentru Gabriela Firea acest scandal ar trebui să fie o supapă prin care să acopere mediatic eșecurile unui mandat umflat prin acțiuni de PR atent calculate. De asemenea, la o eventuală dezbatere electorală cu Nicușor Dan să aibă un instrument prin care să mai câștige ceva puncte electorale și totodată să ascundă sub preș dezastrul din București în contextul în care a avut majoritate în Consiliu, iar PSD a fost la butoanele guvernării trei ani. La rândul său, candidatul Dreptei pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a declarat că angajatul primarului sectorului 4 încerca ”să forțeze o declarație compromițătoare”, iar primăria urma ”să facă o demolare ilegală”.  De asemenea, în momentul discuției înregistrate, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă, iar Asociația Salvați Bucureștiul a încercat să intermedieze întâlnirea dintre cele două părți, împreună cu avocații lor, pentru a discuta: ”Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă”.

În acest context, coordonatorul campaniei electorale a PNL București pentru alegerile locale, Cătălin Deaconescu a declarat, pentru Jurnaliștii.ro, că se aștepta la un atac mârșav împotriva lui Nicușor Dan la sfârșitul acestei săptămâni, iar cel care l-a orchestrat a fost PSD pentru a acoperi problemele de imagine pe care le are actualul edil șef al Capitalei.

”Eu aș explica acest atac prin mai multe chestiuni. Nu știu ce a fost în capul PSD-ului, însă este clar că cei de la PSD  au lansat acest atac mârșav. De obicei, în timpul campaniei electorale cam în a treia săptămână se lansează astfel de atacuri. Mă așteptam la finalul acestei săptămâni la un astfel de atac și nu la început. Cel mai probabil sunt o serie de factori pe care îi voi aminti în cele ce urmează, care au grăbit atacul. Probabil că lucrurile care se desfășurau în jurul Gabrielei Firea nu erau în regulă. Să nu uităm de ancheta celor de la RiseProject despre Parcul Verdi, care o afectează major pe Gabriela Firea. Acolo, putem vorbi despre corupție întrucât plătești practic de două ori pentru un teren pe care l-ai considerat edificabil, când pe lege era needificabil. Al doilea scandal este cel legat cu mișmașurile pe care le-a făcut această administrație a PSD timp de 4 ani, ca să câștige turcii o serie de contracte mari de la PMB. Până la urmă Astra Arad a trebuit să câștige în instanță, ca să o oblige pe Gabriela Firea să respecte legea. Ultimul scandal este destul de puternic și multă lume a considerat familia Firea-Pandele că sunt ciocoii cei noi care nu respectă nicio regulă și pot să meargă cu copii în școli, în timp ce restul trebuie să respecte niște reguli”, a declarat, pentru Jurnaliștii.ro, șeful de campanie al PNL București, Cătălin Deaconescu.

”Dacă era o chestiune serioasă o lansau pe un canal serios, nu prin facebook-ul unuia sau al altuia”

Potrivit acestuia, candidatul PNL -USR PLUS la Primăria Capitalei Nicușor Dan nu a făcut trafic de influență, iar decizia instanței a fost în favoarea lui și a celui păgubit.

”Pentru ei nu sunt reguli de respectat după câte se pare, și cel mai probabil că toate aceste trei scandaluri îi afectau imaginea cu 13 zile înainte de vot și a stafful doamnei Firea a decis să lanseze acest atac mârșav. Aș mai spune că nici ei nu cred în balivernele pe care le spune doamna acea (n.r. Dana Budeanu) drept instrument de atac, pentru că dacă era o chestiune serioasă o lansau pe un canal serios, nu prin facebook-ul unuia sau al altuia. Își luau un canal credibil, dacă era un glonț de argint cum se spune în consultanța politică, cu câteva zile înainte de vot. Sunt convins că lucrurile sunt clare și vor fi explicate de Nicușor Dan. Nu este nici pe departe un trafic de influență, ci este activitatea pe care Nicușor Dan o face de 20 de ani în București. El ajută cetățenii nedreptățiți de administrație, ca să oprească lucrurile, o demolare, o construcție. În cazul acesta, există un verdict care îi dă dreptate lui Nicușor. Aștept ca doamna Firea să ne explice de ce nu a acordat acum doi ani contractul pentru tramvaie celor de la Astra Arad? De ce Clujul cumpără tramvaie  de la Astra Arad și noi de la turci? Ce căuta primarul de București în școlile din Voluntari? Este trasă de păr rău de tot. Să ne spună de ce pe 9 august 2018 când își găsea de lucru prin aeroporturi, viceprimarul cu care vrea să facă echipă în continuarea schimba comisia de negociere? Fix pui altă comisie care să negocieze un alt preț. Doamna Firea era prin Estonia și viceprimarul schimba comisii. Mă îndoiesc că doamna Firea nu știa aceste lucruri mai ales când miza este 50 de milioane de euro”, a adăugat Cătălin Deaconescu.

Nicușor Dan: „Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase, primarului PSD în funcţie”

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase, primarului PSD în funcţie, Gabriela Firea, care a spus despre mine, explicit, că am luat bani pentru a ajuta cetăţeni în diferite chestiuni. Este o afirmaţie mincinoasă, pentru care va trebui să răspundă. Eu înţeleg că ea nu poate să conceapă ca cineva să îşi dedice 15 ani din viaţă ca să apere nişte principii şi să apere nişte oameni împotriva abuzurilor autorităţilor – pentru principii. Şi nu poate să înţeleagă – că nu e în sistemul ei de valori – că cineva poate să doneze din banii lui, gratuit, pentru o cauză, în cazul acesta pentru pre-campania unui candidat la Primăria Capitalei. Dar când faci afirmaţii mincinoase despre cineva, trebuie să plăteşti, pentru că eu am obligaţia să apăr reputaţia – şi a mea, şi a colegilor din Salvaţi Bucureştiul, care au făcut muncă voluntară 15 ani – şi mai am obligaţia să apăr spaţiul public de dejecţii revărsate de un contracandidat politic”, a declarat candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.

Replica acestuia a venit după ce primarul general al Capitalei l-a acuzat, că ar fi făcut trafic de influenţă şi  ar fi pus „presiune pe funcţionari din primărie pentru prietenul lui interlopul Mitrache, zis „Câine”.

„Nicuşor Dan a şi recunoscut că s-a întâlnit personal cu Mitrache, zis „Câine”, şi soţia sa, şi că îl susţine făţiş să rămână în clădirea imensă construită ilegal pe spaţiu verde! Cu siguranţă contra cost! Aşa cum ne-a obişnuit să apară în declaraţia lui de avere donaţii din partea unor oameni de afaceri din imobiliare”, a scris Gabriel Firea, marți, pe Facebook.

Ciolacu: ”Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicuşor Dan”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut marţi „un ultim apel” către autorităţile abilitate să se autosesizeze în cazul lui Nicuşor Dan, în urma înregistrării apărute în spaţiul public în care acesta din urmă discută cu un reprezentant al Primăriei Sectorului 4 despre demolarea unei clădiri.

„Am discutat să facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicuşor Dan. Este un caz evident de trafic de influenţă şi de încercare de influenţare a autorităţilor publice în formă continuată, deoarece nu numai înregistrarea a dovedit această intervenţie, dar şi postările domnului Nicuşor Dan de pe Facebook şi implicarea lui în procesul civil de la tribunal, luând partea, după cum spune presa, unor interlopi care distrugeau spaţiul verde”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Potrivit acestuia, Nicuşor Dan, „marele candidat al dreptei reunite”, în sloganele sale spunea că doreşte să salveze spaţiul verde dar, de fapt, „prin intervenţiile sale a dovedit contrariul”.

Citește și:

Iohannis a trimis la reexaminare legea privind Ziua Tratatului de la Trianon


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.