Decizie surprinzătoare a miliardarului american care a fondat Space X

-


Elon Musk, fondatorul Space X, susţine că se va muta pe Planeta Marte peste şapte ani chiar dacă şansele de a muri sunt foarte mari, iar sondele trimise de NASA pe planeta roşie au avut probleme mari la amartizare.

„Știu exact ce trebuie să fac. Plănuiesc să mă mut acolo”, a spus Elon Musk, pentru show-ul Axios de la HBO, scrie digi 24.

Potrivit acestuia, mutatul pe Marte ar putea fi permanent întrucât nu este sigur dacă se va mai putea întoarce.

„Noi considerăm că putem să ne întoarcem, dar nu suntem siguri”, a adăugat Elon Musk.

Pe de altă parte, InSight, un dispozitiv spaţial conceput de NASA pentru analizarea activităţii seismice şi a structurii interne a lui Marte, va ajunge luni seară pe planeta roşie, pentru o misiune programată să dureze doi ani, potrivit site-ului agenţiei spaţiale americane.

InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) a costat 993 de milioane de dolari şi este primul dispozitiv spaţial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity al NASA a atins suprafaţa planetei, având ca misiune studierea rocilor pentru eventuale urme ale unor forme de viaţă din trecutul acesteia.

Dispozitivul spaţial, cu o înălţime de aproximativ un metru (circa 5,5 metri după extinderea panourilor solare), a fost lansat în urmă cu aproape şapte luni şi a parcurs circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapă de pregătire în vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA speră să o facă până în 2030.

InSight trebuie să supravieţuiască însă atmosferei nefavorabile a planetei roşii, călătorind cu o viteză de 19.800 de kilometri pe oră. Treptat, viteza se va reduce la opt kilometri pe oră, iar dispozitivul este programat să atingă suprafaţa lui Marte luni, la ora 19.47 GMT.

Din cele 43 de misiuni lansate spre Marte, doar 18 -toate fiind efectuate de NASA – au fost reuşite.

Citeşte şi:

Paul Stănescu a demisionat din Guvern

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.