Declarații incendiare ale Ministrului Muncii despre buget. Ce se întâmplă cu pensiile și salariile bugetarilor

-


Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi susține că   bugetul va fi aprobat în februarie şi că nu se pune problema să nu se plătească pensiile şi salariile, în caz că va întârzia acesta, deoarece principala misiune a Coaliţiei de guvernare este să aducă mai mulţi bani în buzunarele românilor.

„Eu cred ca vom avea buget imediat în februarie. Până la urmă trebuie sa intrăm în normalitate şi dacă dumnealui (preşedintele Klaus Iohannis, n.r.) respectă ceea ce a spus de multe ori, că măcar pe această perioadă de 6 luni să avem consens, cred că va promova şi bugetul. Noi ne dorim să-l aprobăm cât mai rapid”, a declarat Marius Budai, la postul Antena3.

Întrebat dacă există riscul să nu se plătească pensiile şi salariile ministrul Muncii a răspuns că „sub nicio formă”.

„Eu condamn clar astfel de declaraţii. (Vreau) să mă uit direct în ochii oamenilor să le spun aşa: noi nu suntem cei care tăiem ci suntem cei care dăm. Şi misiunea noastră principală atâta timp cât suntem le guvernare este de a aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor. Dacă ni s-a atacat la Curtea Constituţională Legea pensiilor am pus în Ordonanţa de Urgenţă majorarea punctului de pensie pentru a linişti pensionarii şi pentru a arăta că ne ducem misiune la capăt. Misiune noastră principală asta va rămâne: mai mulţi bani în buzunarele românilor şi de asta ne vom ţine”, a adăugat Marius Budăi.

Deficitul bugetar pe anul 2018 va fi sub nivelul de 2,97% din PIB, urmând ca în 2019 să coboare spre 2,5% din PIB, a declarat, în urmă cu o săptămână, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

În luna decembrie a anului trecut, şeful de la Finanţe arăta că Produsul Intern Brut estimat pentru anul viitor este de circa 1.022 miliarde de lei iar creşterea economică de 5,5%.

Citește și:

Cioloș, taxat dur de un important lider PNL. ”Mi-aş fi dorit să fie alături de partea bună a lucrurilor

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.