Deficit de IT-iști pe piaţa muncii. Necesar cel puțin dublu față de numărul absolvenților

-


La fiecare zece joburi scoase la bătaie de jucătorii din industria IT, între patru şi şase rămân neocupate, se plâng angajatorii.

Aceștia spun că nu găsesc tineri specializaţi în domeniul IT, aici fiind cel mai mare deficit de candidaţi cu studii superioare. Și asta pentru că facultăţile aduc în piaţa muncii circa 7.000 de absolvenţi de IT pe an, însă necesarul din piaţă este cel puţin dublu. Astfel, angajatorii văd marile oraşe universitare ca fiind principalele centre de dezvoltare a domeniului.

„Deficitul de specialişti din industria IT, accentuat de migraţia specialiştilor IT buni în vest, limitează potenţialul foarte mare pe care îl are România la dezvoltarea de servicii informatice. Aşa s-a ajuns în situaţia în care, în prezent, din zece joburi în industria de software în România se acoperă între patru şi şase“, a spus Carmen Buruiană, entreprise HR manager în cadrul companiei de soluţii de securitate IT Bitdefender, pentru Mediafax. Compania are în prezent 1.200 de angajaţi, iar circa 90% dintre noii salariaţi ai Bitdefender sunt tineri studenţi sau proaspăt absolvenţi de facultate, cu vârsta de circa 20 de ani.

Deficitul de forţă de muncă este resimţit şi de Cătălin Bordei, partner & board member în cadrul firmei cu activităţi în domeniul IT Innobyte, care spune că cererea este de trei ori mai mare decât oferta de candidaţi disponibili în piaţa muncii.

Citește și: Cele mai bune locuri de muncă pentru introvertiți! Joburi care nu presupun socializare

Top cele mai atractive locuri de muncă în 2017! Avocații sunt irezistibili

Top 3 locuri de muncă pentru cei care adoră să călătorească

Mii de locuri de muncă disponibile


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *