UPDATE. Cîţu: „Bugetul creat de fostul guvern PSD în 2019 a fost nerealist”

-


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, marți ,că deficitul bugetar pentru 2019 a fost de 4,6%, mai mare decât estimarea de deficit din momentul rectificării bugetare din noiembrie 2019. De asemenea, acesta a mai spus că guvernarea psd-istă a supraestimat bugetul.

 

”Estimarea noastră la rectificarea bugetară a fost un deficit de 4,4% din PIB, dar au existat elemente pe care nu le-am putut prevedea. Printre ele s-a numărat plata datoriei către frații Micula pentru că exista o decizie judecătorească finală. În plus, câteva companii de stat nu au plătit dividende de 1,3 miliarde de lei, acolo sunt neclarități și vom începe un control”, a declarat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, bugetul creat de fostul guvern PSD în 2019 a fost nerealist, prevăzând venituri mult peste cele colectate.

”În timpul anului, PSD a dus banii de la investiții către salarii și pensii. În lunile noiembrie și decembrie am inversat tendința, am plătit facturile pentru investiții. Au fost facturi acumulate în ani de zile, neplătite de fostul guvern, și guvernul PNL le-a plătit, acesta este motivul creșterii deficitului”, a adăugat Florin Cîțu.

 

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.