Denunţătorul din dosarul Referendumul, o nouă plângere penală la DIICOT împotriva lui Carmen Dan

-


Romică Părpălea a depus, miercuri, la DIICOT o nouă plângere penală împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care o acuză că a organizat un grup infracțional, pentru retrocedarea unor terenuri din județul Teleorman.

“Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracțional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al județului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuțiunile acestuia privind înființarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru așa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, inițiat de doamna Carmen Dan la nivelul județului Teleorman, a avut acces în 92 de localități, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman”, a declarat Romică Părpălea, scrie Agerpres.

El a mai spus că acest grup infracțional este format din 7-8 persoane de la nivelul Prefecturii Teleorman și în acest caz ar fi implicați și judecători.

“Am avut o întâlnire, puțin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum și acum este președintele Tribunalului Teleorman?”, a afirmat Romică Părpălea.

Acesta a dat asigurări jurnaliștilor că în spatele demersurilor sale nu se află oameni politici, așa cum a susținut Carmen Dan.

“Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară și oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era președinte la Consiliul Județean Teleorman și președinte PSD Teleorman. Că primesc informații de la cetățeni din județul Teleorman, că primesc informații legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint și o să prezint și procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi — filiala Teleorman și veți vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în județul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan”, a adăugat  Romică Părpălea.

Potrivit acestuia, Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012.

“Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ținea Dragnea în culise. A fost președinte la o secție de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât și la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost și eu și toți ceilalți președinți din secțiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul ‘Referendumului’, deoarece prezența de vot la secția mea era de 38%. Verificați la secția unde Carmen Dan a fost președinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezența la vot la alegerile locale”, a conchis Romică Părpălea.

Mai puteţi citi şi: Proteste la Paris. Cineastul Roman Polanski, sub tirul criticilor feministelor

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *