Deputat USR despre cea mai mare frână pentru succesul Tarom

-


Deputatul USR Ionuț Moşteanu, membru în Comisia de Transport a Camerei Deputaţilor, susţine, într-o postare pe Facebook, că cea mai mare frână pentru Tarom sunt sindicatele de la direcţia tehnică, conduse de „oameni care îşi văd doar interesele personale“. Moşteanu susţine privatizarea companiei aeriene.

„Cea mai mare frână pentru Tarom sunt sindicatele de la direcţia tehnică. Sunt acolo oameni în poziţii puternice care îşi văd doar interesele personale şi exploatează pe piaţa liberă europeană licenţele personale de întreţinere şi reparaţii. Sper să fie un eveniment nefericit, izolat.

În acelaşi timp sper ca statul român să nu mai blocheze dezvoltarea pieţei libere de mentenanţă aeronave pe Otopeni. Venirea unui privat, Lufthansa Technik care cere de 3 ani teren pentru construirea unui hangar, sau altul, ar fi salvarea Tarom“, a scris Ionuţ Moşteanu pe Facebook.

Deputatul USR face şi o comparaţie: BlueAir – 28 de aeronave, în jur de 250 de angajati la direcţia tehnică; Tarom – 23 de aeronave, peste 500 de angajati la direcţia tehnică.

„Singura şansă de supravieţuire a acestei companii-simbol este privatizarea rapidă! Mai au ceva bani în puşculiţă, însă se vor termina în 2 ani“, a conchis Moşteanu.

Într-o intervenție la Antena 3, Werner Wolff, director TAROM, a afimat că ”trei sau cinci luni sunt de ajuns ca să definești cine este, de fapt, inamicul numărul unu al acestei companii.

”LF este factorul de încărcare al aeronavele care până acum a fost undeva la 62%, lipseau și sistemele de control pentru a le putea umple într-un alt mod sau într-un mod profesionist. Am scos la licitație o platformă întreagă a unui sistem informatic și dorim să încărcăm aeronavele mult mai eficient în viitor. Licitația se va încheia în două săptămâni și jumătate. TAROM umplea aeronavele necontrolat, era controlată `manual`, ceea ce nu pot face angajații. Aveam și erori de preț. De aceea, am avut și curse la preț foarte, foarte mare”, a explicat directorul TAROM.

Citește și:

Magda Vasiliu îi îndeamnă pe români să nu mai cotizeze la Sănătate: Auzi! Să-ţi cauţi sponsori ca să-ţi faci bine copilul


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.