Descoperirea care a bulversat lumea ştiinţifică. „Nu știm nimic care să semene cu ele”

-


Cercetătorii canadieni au descoperit un nou organism celular ale cărui particularități nu se poate încadra nici în regnul animal sau vegetal pentru clasificare, scrie CBC.

 

„Reprezintă o ramură majoră, despre care nu știam că există. Nu știm nimic care să semene cu ele”, a declarat profesorul de biologie Alastair Simpson.

Potrivit acestuia, un numitor comun al hemimastigoților ar putea data încă din urmă cu 1 miliard de an, cu 500 de milioane de ani înainte de apariția primelor animale.

Astfel, două specimene ale acestor microorganisme, numite hemimastigoți, au fost descoperite în pământul colectat de către o studentă de la Universitatea Dalhousie, care făcea o drumeție în Noua Scoție. Analiza genetică a arătat că aceste microorganisme sunt diferite față de oricare altele și reprezintă o formă de viață cu totul diferită.

De asemenea, rezultatele cercetărilor şi analizele genetice efectuate pe hemimastigoţi au fost publicate în revista Nature.

Studenta Yana Eglit era într-o drumeție când a umplut mai multe eprubete cu pământ, pentru a le analiza apoi în laborator, de curiozitate. În laborator, ea a pus pământul în apă, pentru a expune microbii și alte organisme. În următoarele săptămâni, a verificat la microscop mostra.

După trei săptămâni a observat particule asemănătoare cojii de fistic, deschise pe o parte, cu numeroși flageli, mișcându-se haotic, și nu coordonat, așa cum se întâmplă în cazul microbilor cu flageli.

„Este ca și când aceste organisme nu au aflat că au flageli”, a declarat Yana Eglit.

Hemimastigoții au fost văzuți și descriși pentru prima dată în secolul 19. Însă atunci nimeni nu putea spune în ce categorie ar putea fi încadrați aceștia. O lungă perioadă de timp, ei au fost un mister pentru oamenii de știință.

În ultimii 100 de ani, au fost descrise aproximativ 100 de specii de hemimastigoți, însă nimeni nu a reușit să facă o analiză genetică asupra lor.

Citeşte şi:

UPDATE.Tragedie la pregătirea paradei de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Iohannis cere urgentarea anchetei în cazul militarului decedat

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.