Descoperirea care ar putea rescrie istoria omenirii. O civilizaţie extraterestră la orizont?

-


Mai multe unde radio misterioase, care provin dintr-o galaxie aflată la aproximativ 1,5 miliarde de ani lumină de Terra, au fost recepţionate recent de un telescop din Canada, potrivit radiochişinău.md

 

Astronomii susţin că deşi originea exactă şi natura semnalelor reprezintă încă o necunoscută, se ştie că acestea vin din aceeaşi sursă, iar faptul că multe sunt „repetitive” reprezintă un fenomen neobişnuit.

Observatorul CHIME, din British Columbia Okanagan Valley, a captat 13 semnale radio pe unde scurte, unul dintre acestea fiind ieşit din comun fiindcă se repetă şi are aceeaşi sursă. În acest context, oamenii de ştiinţă susţin că acestea ar putea proveni dintr-o galaxie aflată la aproximativ 1,5 miliarde de ani lumină depărtare de Pământ.

Deşi nu este o premieră, descoperirea este catalogată ca fiind una majoră. Până în momentul de faţă, a mai fost înregistrat un singur „eveniment” similar, dar de către un alt telescop, scrie BBC.

„Faptul că mai există un altul (semnal, n.red.) arată că ar putea exista mai multe. Şi, cu mai multe repetitive şi mai multe surse la dispoziţie, am putea să înţelegem aceste puzzle-uri cosmice. De unde vin  (semnalele) şi care este cauza lor”, a declarat astrofizicianul Ingrid Stairs, de la Universitatea British Columbia.

Pe de altă parte, recenta descoperire ştiinţifică adânceşte misterul privind acest fenomen, dar oferă şi o potenţială oportunitate de a înţelege sursa semnalelor dintr-o galaxie situată la miliarde de ani lumină de Terra, scrie The Independent.

De asemenea, semnalele radio repetate ar putea avea multe surse, de la stele care au explodat la comunicare extraterestră. Însă, până acum, cercetătorii nu au reuşit să afle originea fenomenului. Semnalele durează doar o milisecundă, dar sunt transmise cu aceeaşi cantitate de energie produsă de Soare în 12 luni.

Citeşte şi:

O nouă descoperire fabuloasă în astronomie. Exoplaneta, de trei ori mai mare decât Terra

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.