Deși contrazice aritmetica, ministrul de Finanțe susține că există bani pentru salarii

-


Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a explicat sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune, că există bani ca salariile unor bugetari să fie majorate de la 1 ianuarie 2019. Și asta în condițiile în care Bugetul pe anul 2019 încă nu a fost adoptat. Un fost ministru l-a contrazis.

 

Eugen Teodorovici a spus că toate cheltuielile sunt prevăzute şi nu există probleme cu plăţile. El a dat drept exemplu salariilor majorate ale unor bugetari – cu o pătrime din diferenţa de la finele 2022, comparativ cu finele 2018.

Ele se vor acorda. Nu este niciun fel de risc. Niciun fel de problemă. Până la aprobarea bugetului pe 2019 funcţionăm cu această 12-zecime din bugetul aferent 2018. Cu alte cuvinte, nu este niciun fel de problemă de finanţare, pentru că pot pune acea fracţie din 2018 şi poate fi cheltuită încă din prima lună a lui 2019. Nu va fi niciun fel de blocaj”, a explicat Teodorovici, potrivit Mediafax.

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR), prezent în emisiune, l-a contrazis pe ministrul Finanţelor, susţinând că cel din urmă nu ştie aritmetică.

„1 pe 12 dintr-un buget în care nu erau prevăzute măririle, nu poţi să incluzi şi aceste lucruri. Este o chestie banală de aritmetică”, a afirmat Jianu, în aceeaşi emisiune.

Ministrul Finanţelor i-a replicat că nu înţelege motivarea.

„1 pe 12 dintr-un buget anterior, în momentul în care măreşti nişte lucruri, nu prea dă la fel”, a revenit Jianu.

„Ia puneţi rezultatul împărţirii unui buget la 12, într-o singură lună şi vedeţi dacă vă va ajunge cheltuiala. Cred că este suficientă. Nu?”, i-a replicat Teodorovici.

„Încă o dată, aritmetica nu prea arată aşa, dar poate ştiţi dumneavoastră mai bine, mai multă matematică decât noi”, i-a răspuns Jianu.

„Nu poate. Sigur. Alte lucruri despre buget. Ce doriţi să vă mai spun?”, a încheiat Teodorovici.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.