Dezastru din cauza zăpezii și viscolului: Drumuri și porturi închise, localități fără energie electrică

21 aprilie 2017 - 9:11 -


Centrul Infotrafic anunță că circulaţia pe şapte drumuri naţionale, majoritatea din judeţul Vaslui, a fost întreruptă, porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat. În județul Galați sunt închise DN26 și DN2F. De asemenea, circulaţia pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea se desfăşoară pe un singur sens, din cauza unui accident în care au fost implicate două autoturisme, în zonă formându-se coloane de maşini.

O autoşenilată şi o autospecială intervin de zece ore pentru preluarea a patru persoane din judeţul Buzău care au nevoie de dializă. Aproape 7.000 de gospodării din judeţul Brăila sunt nealimentate cu energie electrică, vineri dimineaţă din cauza avariilor apărute în reţelele de distribuţie, din cauza ninsorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Ştefan Stoian, 6.782 de abonaţi din 23 de localităţi au rămas fără curent electric.

Avarii la reţeaua de distribuţie se înregistreză în localităţile Oprişeneşti, Plopu, Tîrlele Filiului, Batogu, Ioneşti, Gurguieţi, Sihleanu, Scorţaru Nou, Constantineşti, Râmnicelu, Corbu Nou, Măxineni, Măru Roşu, Lacu Rezii, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Gradiştea, Custura, Boarca, Racoviţa, Corbeni, Gemenele, Găvani. În unele dintre cazuri, oamenii nu au curent de aproape 24 de ore.

Din cauza vântului puternic, nouă copaci au fost doborâţi la pământ în ultimele ore, echipaje ale ISU intervenind pentru îndepărtarea acestora.

În prezent, pe drumurile din judeţul Brăila se circulă îngreunat, însă nu sunt blocaje.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe tronsonul kilometric 106 – 120, pe carosabil s-a format polei, traficul fiind deviat pe DN65 prin municipiul Piteşti. Poliţiştii recomandă şoferilor să mărească distanţa în mers între autovehicule, să reducă viteza şi să nu bruscheze comenzile.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră – Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, la ora 7.20, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

– DN26 Vânători – Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

– DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Folteşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

– DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui

– DN24B Albiţa – Huşi, în judeţul Vaslui;

– DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

-DN15D Piatra Neamţ – Roman, judeţul Roman;

– DN11A Podu Turcului  – Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi în judeţul Vrancea.

În curs de actualizare

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *